Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Premagal je raka, čeprav so mu dali le 15 odstotkov možnosti za preživetje

WOJTUŚ BĄK JEST ZDROWY

Wojtuś Bąk- mały Wojownik walczący o swoje życie | Facebook

Aleteia Poljska - objavljeno 13/12/21

Starši upajo, da se bolezen ne bo vrnila nikoli več. Zdaj želijo uživati v skupnih trenutkih in si oddahniti od vsega, kar so prestali

Wojtus Bak iz Poljske ima šele tri leta, pa ima za seboj že dolgotrajen boj z rakom. Vse se je začelo, ko je dopolnil štiri mesece.

Mali bojevnik, ki se bori za svoje življenje

Tri leta negotovosti, bolečine, iskanja rešitev, izgube in vnovičnega upanja, obiskov na intenzivni negi, molitev mnogih src. Mašo za njegovo ozdravitev je naročil celo popolni neznanec, ki je Wojtusovo zgodbo zasledil na internetu, kjer je njegova družina na Facebooku odprla profil z naslovom: Wojtus Bak, mali bojevnik, ki se bori za svoje življenje.

Poljsko ime Wojciech – ljubkovalno Wojtus – pomeni srečen bojevnik.

Težak boj za življenje

“Nikoli ne bom pozabila dneva, ko smo prejeli potrditev diagnoze,” se spominja njegova mama. Wojtusa so diagnosticirali z nevroplastom, malignim tumorjem četrte stopnje leve nadledvične žleze z metastazami na jetrih, bezgavkah in mozgu. Napovedali so mu le 15 odstotkov možnosti za okrevanje.

Na Facebooku je družina pisala o stanju sina in zbirala pomoč za zdravljenje ne le Wojtusa, temveč tudi otrok, ki so z njim delili bolniško sobo, in drugih, ki potrebujejo pomoč.

Wojtus je prestal tri težke operacije, ki sta jim sledili izčrpavajoča kemo- in imunoterapija. Nazadnje pa se mu je le uspelo postaviti na noge. “V treh letih zdravljenja smo spoznali veliko ljudi s čudovitim srcem: VAS! Vsak dan smo čutili ogromno moč, s katero nas obdarjate. Vaša podpora v tem boju je neprecenljiva,” so zapisali njegovi starši.

“Za nas je to čudež”

V istem sporočilu so tudi napisali tisto, na kar so družina in njihovi spletni podporniki čakali tri leta: uspelo je, Wojtus je premagal raka!

Starši ne dvomijo, da je to, kar se je zgodilo, čudež. “Bali smo se odpreti e-mail z izvidom. Nismo pričakovali tako dobrega rezultata!” so napisali.

Starši upajo, da se bolezen ne bo več ponovila. Zdaj želijo uživati vsak trenutek in se odpraviti na družinske počitnice, da bi vsaj za trenutek pozabili na to, kar so prestali.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredilaVeronika Snoj.

Tags:
bolezenotrocirak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.