Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zadnje besede slavne vplivnice in modne blogerke: “Ne stvari, pomembna je ljubezen”

Kyrzayda Rodriguez

@Kyrzayda Rodriguez | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 01/08/23

Imela je vse, a slava in denar nista mogla premagati raka

Kyrzayda Rodriguez je bila slavna modna blogerka in vplivnica iz Dominikanske republike, ki je žal ni več med nami. Čeprav je umrla že pred petimi leti, pa je njen Instagram račun še vedno odprt in na njem lahko beremo njene misli ter gledamo njene fotografije.

Lekcije, ki jih je doživela na svoji (pre)kratki življenjski poti, lahko zbudijo tudi nas in nam predvsem podarijo veliko mero hvaležnosti za življenje.

Borila se je 10 mesecev

Kyrzaydi so v začetku novembra 2017 po krajšem obdobju slabega počutja diagnosticirali raka na želodcu. Pogumno se je soočila z novico, se odločila, da se bo borila, in kljub več ciklom kemoterapije in slabemu počutju še vedno počela to, kar je počela najraje – objavljala lepe, modne fotografije na Instagramu.

Zaupala je v Boga in v to, da bo lahko premagala zahrbtno bolezen. Med zdravljenjem je izgubila lase in ogromno kilogramov; iz ženske z oblinami je postala le še senca same sebe. Svoje bolezni in posledic ni skrivala in na socialnih omrežjih ni igrala popolnega življenja.

Redno je pisala o zdravljenju, kemoterapijah in njenih posledicah. Zadnje objave so bile vedno napisane v znamenju hvaležnosti za drobne stvari.

V zadnjem letu življenja je namreč postala pozorna na malenkosti, ki so ji polepšale dan in odvrnile misli od bolečin ter bolezni, kot so npr. lep dan, prizor s palmami in podobno. Pogosto je tudi poudarila, kako hvaležna je za ljubeče ljudi v svojem življenju, za lepe odnose z njimi, ter povedala, kako ji je to pomagalo, ko je bila bolna.

View this post on Instagram

A post shared by Kyrzayda Rodriguez (@kyrzayda_)

Ne stvari – najpomembnejša v življenju je ljubezen

Deset mesecev po postavljeni diagnozi, le en mesec po dopolnjenem 40. rojstnem dnevu, je Kyrzayda izgubila bitko z rakom in pustila za seboj še ne dveletno hčerko. Z zadnjimi besedami, ki jih je Kyrzayda namenila svojim sledilcem (teh je bilo več kot 460 tisoč), je želela poudariti pomen ljubezni v življenju.

Opozorila pa je tudi na to, kako nepomembne so vse materialne stvari, ki jih njej pač ni manjkalo, a ji potem, ko je zbolela, niso več pomenile čisto nič.

“Pred hišo imam parkiran čisto nov avto, ki mi nič ne pomaga. V omari imam polno dizajnerskih oblačil, čevljev in torbic, ki mi nič ne pomagajo. Na bančnem računu imam denar, ki mi nič ne pomaga. Imam veliko in lepo opremljeno hišo, ki mi nič ne pomaga.

Poglejte, ležim v svoji veliki bolnišnični postelji. Lahko bi v vsakem trenutku odšla na potovanje z letalom, ampak to mi ne bi nič pomagalo … Naj vas nihče ne spravi v slabo voljo zaradi (materialnih) stvari, ki jih nimate.

Bodite pa hvaležni za to, kar imate; če imate streho nad glavo, ni pomembno, kakšno pohištvo imate. Najpomembnejša v življenju pa je ljubezen. Najpomembnejše pa je, da cenite ljudi, ki jih imate radi in da znate z njimi uživati.”

Tags:
družbena omrežjaraksmrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.