Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Obžaluje operacijo spremembe spola: “Uničil sem svojo družino”

Walt Heyer

Zajem zaslona | Youtube

Tina Martinec Selan - objavljeno 13/03/23

Iz svoje izkušnje pričuje o tragičnosti operacije za spremembo spola

Walt Heyer, ki je star 82 let, se je rodil v Kaliforniji in je bil v otroštvu zlorabljen. Kot odrasel se je odločil za operacijo spremembe spola in je osem let živel kot ženska, nato pa se je leta 1991 odločil za detranzicijo. “Obžalujem, kar sem storil, to je bilo neverjetno egoistično od mene. Uničil sem svojo kariero ter svojo družino s čudovito ženo in dvema čudovitima otrokoma. Žal mi je, da si takrat nihče ni upal spregovoriti o tem, kako človek pač ne more spremeniti spola.”

Svojo odločitev za spremembo spola, ki je bila posledica travme, neizmerno obžaluje in je ustanovil spletno stran sexchangeregret.com. Z njo si želi pomagati ljudem, da ne bi sprejeli odločitve za operacijo spola ali druge nepovrnljive odločitve, poleg tega pa jih skuša usmeriti v terapijo in v terapevtske rešitve za njihove težave.

“Želim si biti tisti glas, ki ga ljudje lahko poslušajo, glas, ki bi jim preprečil sprejeti odločitve, ki jim lahko za vedno uničijo življenje.” Veliko tudi predava o pasteh “trans ideologije” in po svojih najboljših močeh širi vest o tem, da sprememba spola ni rešitev.

Dvojno življenje

Walt Heyer se spominja, da so ga v ranem otroštvu nekateri člani njegove družine pretepali. Pri 13 letih je zaradi tega začel bežati v nekakšen alter ego, svoj drugi jaz, ki ga je poimenoval Christal West. Ko je odrasel, je ta svoj drugi jaz spuščal na plano v barih in nočnih lokalih San Diega in San Francisca, medtem ko je čez dan živel navidez popolnoma normalno življenje kot moški z družino.

Leta 1981 mu je psiholog diagnosticiral motnjo spolne disforije in zato je začel jemati ženske hormone. Dve leti pozneje se je odločil tudi za operacijo spola iz moškega v žensko. “Nihče ne govori o tem, kaj pravzaprav naredijo. Penisa ne odrežejo, pač pa ga nekako obrnejo in prišijejo navznoter. Nihče ne govori o posledicah – med njimi je tudi ta, da nikoli več ne moreš imeti otrok.”

View this post on Instagram

A post shared by Florida Family Policy Council (@florida_family_policy_council)

Ločitev, razbitje družine in izguba službe

Walt Heyer je že imel dva otroka, a operacija je vseeno tragično vplivala na njegovo življenje. Ločitvi od žene je sledila tudi izguba službe in od takrat naprej tudi njegove kariere. Walt pravi: “Namesto da bi bil oče svojima otrokoma, sem mislil samo nase. Tako sem zapustil družino, da bi sebično sledil temu, kar sem si želel. Zato pravim, da obžalujem spremembo spola, kajti s tem sem povzročil ogromno gorja svojim bližnjim, ki jih imam neizmerno rad. Povedati moram tudi, da operacija ni naredila ničesar, razen da je uničila mojo kariero. Zaradi psihične bolečine sem nato živel kot alkoholik in odvisnež od tablet.”

Imel je srečo, da je zašel v center za rehabilitacijo in odvajanje, v katerem je sodeloval na skupinskih terapijah in začel hoditi v cerkev. Danes pove, da je bila njegova diagnoza spolne disforije povsem napačna. “Takrat nisem potreboval kirurga in operacije, ampak terapevta, ki bi z mano predelal moje travme zaradi zlorab v otroštvu.”

Širi vest o škodljivosti spremembe spola, še posebej za mlade

Ko se je duhovno rehabilitiral, se je spet odločil za bolečo operacijo spremembe v svoj pravi spol (torej moški) in se sprijaznil s tem, da bo moral živeti s posledicami, ki jih je povzročila prva operacija. Ukvarjal se je z različnimi deli, od prodaje avtomobilov do strežbe v lokalih. Zdaj je spet poročen in njegova spletna stran ima ogromno obiska, kar pomeni, kot pravi sam, “da je obstajala ogromna potreba po tem, da nekdo nagovori te ljudi in jih začne pravilno usmerjati. Vsem seveda ne moremo pomagati, nekaterim pa lahko in ta občutek me napolnjuje z zadovoljstvom”.

Zelo ga skrbi, da današnje mlade obkroža prava propaganda spolne disforije in spremembe spola. “Možgani otrok se razvijajo do 24. ali 25. leta, zakaj se vmešavamo v ta razvoj in jim vsajamo neke ideje o spremembi spola? Noben otrok ne bi smel biti podvržen operaciji za spremembo spola. Otroke indoktrinirajo že v šoli in v bojazni, da ne bi bili na tekočem s trenutno družbeno dogmo, se tudi starši čutijo dolžne, da bi otrokom omogočili spremembo spola, če si to želijo.

Že sedaj lahko vidimo, da se ljudje pogosto zmotijo, ko začnejo jemati hormone za spremembo spola ali gredo na operacijo. Vsakič, ko družba izkoristi otroke in jih zlorabi za to, da bi uničila naslednjo generacijo, je treba stopiti velik korak nazaj, globoko vdihniti in premisliti, kakšne posledice bo to imelo. Začne pa se s terminologijo, kajti ko enkrat začnemo brisati izraze, kot so ‘moški’ in ‘ženska’, začnemo uničevati sam temelj naše družbe.”

Tags:
pričevanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.