Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Gasilec posvojil dojenčico, ki so jo zapustili pred gasilskim domom

Firefighter

Zajem zaslona | Youtube

Kaja Zupanc - objavljeno 07/07/23

"Zoey je darilo od Boga"

Gasilec Vincent s Floride je posvojil deklico, ki jo je januarja našel v varnem zaboju za dojenčke (Save haven baby box drop off) pred gasilskim domom. Gre za posebno obliko odložišča, običajno v obliki omarice ali škatle, nameščene na varnem in javnem mestu, kot so gasilski domovi, bolnišnice ali druge organizacije.

Namen tega je preprečiti, da bi zapustili dojenčka na nevarnih ali neprimernih mestih, ter tako ponuditi alternativo staršem, ki se znajdejo v težkih okoliščinah.

Nenavaden dan v službi

Vincent je tistega dne v službi slišal alarm, ki se sproži, ko nekdo odpre zaboj. Sprva je mislil, da gre za šalo, saj se to pogosto dogaja. Izkazalo se je, da tokrat ni šala, saj je v škatli našel dojenčico, zavito v rožnato odejo. “V rokah je držala stekleničko in me mirno gledala. Vzel sem jo v naročje in jo stisnil. Takoj sem se zaljubil vanjo,” je povedal Vincent.

Več let hrepenela po otroku

Vincent in njegova žena Katie sta si že več let prizadevala za otroka, vendar se jima zaradi težav z zanositvijo ta želja ni uresničila. Zavedala sta se, da je posvojitev pot, ki jo bosta ubrala, zato sta se že vpisala v register posvojiteljev.

Napisal je pismo

Vincent je dojenčico pospremil v bolnišnico na obvezni pregled in jo skupaj z na roke napisanim pismom predal zdravstvenemu osebju. V pismu je pojasnil, da si z ženo želita posvojiti deklico in postati njena starša.

Ko je Vincent poklical Katie, da bi ji povedal, kaj se je zgodilo, je planila v jok. “Dejal sem ji, naj se še ne veseli preveč. Najbolj sem se bal, da pismo, ki sem ga napisal, ne bo ostal pri njej in da je ne bo več. Nekaj dni je bilo zelo stresnih.”

Zakonca sta se nato nemudoma vključila v proces posvojitve. Deklico sta pozneje poimenovala Zoey.

“To je bil najboljši dan v najinem življenju”

Zoey so oddali na postaji 2. januarja in že 4. januarja je bila doma z Vincentom in Katie. Posvojitev pa je bila dokončana aprila.

“Ko je sodnik rekel: ‘Zdaj ste družina,’ sva se samo spogledala in si rekla: ‘Mi smo družina!'”

“Božja usoda”

“Prepričan sem, da jo je Bog postavil v najino življenje in nama dal priložnost, da jo posvojiva,” je povedal Vincent. Pogosto jo pusti spati malo dlje samo zato, da jo lahko nežno ziba in občuduje.

Biološke mame ne poznata

Želita, da Zoeyina biološka mama ve, da je deklica neizmerno ljubljena. Zato sta svojo zgodbo delila z javnostjo.

“Ne gre zame ali za mojo ženo. Ne gre za to, da sem prvi posredovalec. Gre za to čudovito deklico, ki je dobila priložnost za življenje in je bila posvojena zato, da je ljubljena. Upam, da njena biološka mama to vidi in spozna, da je ravnala pravilno,” je dejal Vincent.

“Ni ji treba več skrbeti. Za njeno hčerko je poskrbljeno in je obdana s toliko ljubezni, da se ne da opisati z besedami,” je še dodal.

Tags:
družinaposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.