Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Šele ob materinstvu spoznaš, da je vse drugo manj pomembno”

Simona Kosi

Fotografija je last Simone Kosi

Urška Kolenc - objavljeno 06/07/23

Ženska ženski – žena, mama in turistična vodnica Simona Kosi

Enkrat mesečno lahko na Aleteii spremljate vlog vedno iskrivih in hudomušnih zakoncev Kosi, ki ustvarjata pod imenom Misticizem, danes pa se v rubriki Ženska ženski predstavlja nežnejša plat tandema, Simona.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Idealno je, kadar mi zjutraj ni treba hiteti in biti ves čas v časovni stiski. Zgodi se zelo redko.

2. Biti urejena je za vas pomembno, ker …?
Večino časa sem čisto povprečno urejena, ker imam tak tempo življenja, da nimam časa še eno uro dnevno nameniti stanju pred ogledalom. Je pa res, da si za kakšne posebne trenutke vzamem čas zase in se “opicanim”, čeprav ni to ravno moj cilj in vrednota.

Webp.net-resizeimage11-5.jpg

3. Materinstvo je najlepša vloga, ker …?
Šele ob materinstvu spoznaš, da je vse drugo manj pomembno, da se ne splača obremenjevati z zunanjim svetom, ampak je treba v prvi vrsti vso potrebno pozornost nameniti svojim otrokom in soprogu. Šele nato pridejo ostali dejavniki, kot so kariera, hobiji itd.

matjaž simona kosi misticizem oddaja reflektor

4. Z možem vaju poznamo tudi po vlogih, ki jih snemata za Aleteio. Kdaj sploh najdeta čas za snemanje? Ali bi kdaj prepoznavnost raje zamenjali z več zasebnosti?
Moj mož je za kamero alfa in omega, jaz sem samo igralka. On splanira, kdaj bova snemala, kaj bova snemala. Zgodi se, da se s kom dogovarja kaj v mojem imenu in potem mi pozabi povedati, nato na licu mesta nimam pojma, kaj sem “dogovorjena”. Meni tako ustreza, ker je to v prvi vrsti njegov hobi, njegova strast.

Prepoznavnost me ne moti, ker nismo taki ljudje, da bi se obremenjevali z okolico. Tako da četudi naju vsi poznajo in mi dvigne pritisk, so lahko visoki toni tudi sredi trgovine, če je potrebno. Najini skeči pogosto niso daleč od resnice. 😊

5. Kako ločita vajine hece od resnih pogovorov in kako snemata, ko sta sprta, ko morda celo ne govorita?
Oba sva zelo energična in strastna človeka. Tako da se skregava pogosto, a sva si hitro dobra. Ni se še zgodilo, da bi bila tako sprta, da zaradi tega ne bi snemala. Drživa se reka, da če naj kaj škriplje v zakonu, naj bo to zakonska postelja.

Kosijeva sta gostovala v oddaji Reflektor:

6. Glede na to, da je bil in je mož glavni pobudnik, kar zadeva vaše družinsko versko življenje – vam je bilo težko sprejemati cerkvene, verske običaje, reden obisk maše, zakramentov? Kaj vam je zdaj najlepše?
Na začetku me je pustil čisto pri miru in to je bila po mojem dobra taktika. Začela sem se sama vključevati in sedaj sem navajena vsega, kar prinese aktivno versko življenje. Sicer sem bila že prej verna, ampak tisto povprečno slovensko. Sedaj nedelja “ni prava”, če je brez svete maše.

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni, in kaj ste se iz nje naučili?
Teh je bilo kar nekaj – čeprav nekaterih še vedno ne razumem, zakaj so mi prekrižale pot. Mogoče bo zvenelo čudno, ampak izpostavila bi okužbo s covidom in 15 dni ležanja v bolniški postelji. Hvaležna sem po eni strani zato, ker se v vseh svojih letih nisem toliko naspala in odpočila kot takrat, in tudi zato, ker sem ugotovila, da moj mož zmore. Zmore skrbeti za vse štiri otroke ob mamini odsotnosti, čeprav stanje, ko sem doma, kaže ravno nasprotno.

Obenem pa sem v času te okužbe v bolnišnici prejela tudi bolniško maziljenje, ki mi je dalo potrditev, da je Jezus tudi v mojih najtežjih trenutkih z mano. Ko mi je bilo najtežje, mi je v sobo “poslal” brata Jurija, da sva skupaj zmolila, nekaj zapela (kolikor se je dalo) in ob pogovoru zrla v zdrav jutri.

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Zase mislim, da sem kar večni optimist, zato si vedno, tudi v najtežjih trenutkih, rečem: “Eh, saj bo!” Me pa zagotovo vedno zna spraviti v dobro voljo mož, ki lahko to naredi samo z enim pogledom.

misticizem matjaž simona kosi vlog 9

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Ob štirih otrocih mi le redkokdaj ostane kaj časa za kakršenkoli ritual. Še vedno nama z Matjažem uspe pogledati dober film ali pa si vzamem nekaj minutk in odigram kakšno za mene “sproščujočo” igrico. Vedno pogostejši ritual pa je ta, da preprosto uživam v tišini v prostoru in zaspim. 😉

10. Biti ženska je lepo, ker …
… sem lahko nežna in močna, čustvena, a vseeno trdna v svojem jedru, se znam nasmejati in jokati, biti steber, čeprav sem v sebi krhka, sem lahko ljubezen in pogum, delim zaupanje in pomagam, rodim novo ljubezen in z njo gradim svet ter si enostavno dovolim biti ponosna, da sem ženska.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.