Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pri rojevanju sinka so ji na pomoč priskočili gasilci z bližnje postaje

firefighter equals stork

Aleteia

Cerith Gardiner - objavljeno 05/07/23

Ko je novopečena mamica Aneia Irby ugotovila, da njeno dete prihaja na svet, si ne bi mogla želeti boljših sosedov

Mlada Američanka Aneia Irby je pred kratkim postala mamica, toda ob rojstvu njenega sinka stvari niso šle povsem po načrtih. Na srečo je imela pri roki čudovite sosede, ki so ji pomagali, da je njeno dete varno prišlo na svet.

Pri mladenki iz Detroita se je porod začel nekaj dni prej, kot je pričakovala. Irbyjeva je začutila prve popadke in se odpravila v porodnišnico, kjer pa so ji zdravniki dali nasvet, ki ga dajejo vsem mamicam v zgodnjih fazah poroda:

“Rekli so mi: ‘Stopite pod prho, sprehajajte se in čez nekaj dni se znova vidimo,'” je pojasnila mlada mamica.

Toda kot se pri porodih pogosto zgodi, se je mali Trevez odločil, da ne bo več čakal. Nekaj ur zatem, ko je Aneia prišla domov, je ugotovila, da je sinko že na poti, in da nima časa za vrnitev v porodnišnico.

Na srečo v soseski živita Aneina mati in babica, ki sta prišli k njej, da bi ji pomagali pri porodu. Toda nobena od njiju ni natančno vedela, kako se otrok dejansko porodi, je za krajevne medije pozneje pojasnila mlada mamica. Vse tri so hitro ugotovile, kako dobro je, če človek pozna svoje sosede.

Aneia pravzaprav že vse svoje življenje stanuje v bližini gasilske postaje. Hrup siren ob katerikoli nočni uri je včasih morda res nekoliko moteč, toda tokrat se je izkazalo, kako priročni sosedje so gasilci, saj se je malemu Trevezu neverjetno mudilo na svet.

Na pomoč so prihiteli sosedje

Aneina babica je stopila v stik z reševalci, ki so mladi porodnici priskočili na pomoč. Čeprav niso imeli pri roki običajne opreme za nujne porode, saj je bila ta v enem izmed vozil, ki je bilo v tistem trenutku že na nujni vožnji, so gasilci zbrali vse pripomočke, s katerimi bi si lahko pomagali, in se nemudoma odpravili k sosedi, ki je potrebovala njihovo pomoč.

Po varnem porodu sta se mlada mamica in novorojenček počutila odlično, kljub temu pa so reševalci poskrbeli, da sta odšla v porodnišnico in bila tam deležna nadaljnje oskrbe.

Rojstvo otroka je vedno čudovit dogodek, še malce bolj poseben pa je, če so družina in sosedje tisti, ki ob tem priskočijo na pomoč. In ker nam evangelist Marko (Mr 12,31) naroča, naj “ljubimo svojega bližnjega kakor samega sebe”, je zgodba Irbyjeve odličen primer, zakaj je to tako pomembno.

Sosedje gasilci so lahko hitro priskočili na pomoč mladi mamici, Irbyjeva pa bo odslej živela z zavestjo, da so bili ljudje, ki jih srečuje vsak dan, navzoči ob rojstvu njenega sinka. In kar predstavljajte si, kako bo Trevezu všeč, ko bo odraščal ob vsakdanjih srečanjih z junaškimi sosedi!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
porod
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.