Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V dveh tednih in pol se je v isti porodnišnici rodilo kar pet parov dvojčkov

twins born in two weeks

Instagram profil Mercy Hospital | zajem zaslona

Valerija Trček - objavljeno 15/02/23

Porodnišnico Mercy Hospital družbe Catholic Health je zajela "epidemija dvojčkov"

Po podatkih newyorške porodnišnice Mercy Hospital se je v dveh tednih in pol drug za drugim rodilo pet parov dvojčkov, kar je sprožilo “epidemijo dvojčkov” brez primere.

To se je dogajalo med 29. decembrom 2022 in sredino januarja 2023 v bolnišnici Mercy Hospital v kraju Rockville Centre na Long Islandu.

“To ni običajno”

“V mojih 24 letih dela v Mercyju se to še ni zgodilo,” je povedala doktorica Swarna Devarajan, predsednica pediatrije in vodja neonatologije v Mercy Hospital.

Swarna v neonatologiji dela že 30 let in je v tem času poskrbela za več kot 4.000 novorojenčkov.

“Imeti štiri pare dvojčkov v dveh tednih in še enega nekaj dni pozneje je izjemno nenavadno in skoraj čarobno. To je dobra novica, ki razveseli vse. To ni običajno,” je dejala Swarna.

View this post on Instagram

A post shared by Mercy Hospital (@mercyhospitalli)

Dvojčki ljudem dajejo upanje

Maggie in Stephen Hernandez, starša dvojčic Margo in Lucy, sta povedala, da sta se šele po rojstvu svojih otrok zavedala, da sta del nečesa posebnega.

“Mislim, da so bili vsi zaposleni zelo navdušeni, ker je bilo toliko dvojčkov,” je Maggie povedala za Fox News. “Ob tej izkušnji zares postaneš ponižen,” je dodal Stephen.

Jessica Schulman, diplomirana medicinska sestra, ki je skrbela za nekaj dvojčkov, je dvotedensko obdobje opisala kot “drobec svetlobe”.

“Toliko pozornosti namenjamo žalostnim, nesrečnim zgodbam, kot so covid ali umrli ljudje,” je dejala Jessica. “To je nekaj zelo veselega in spodbudnega. To je novo življenje. Ljudem daje upanje.”

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.