Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pričakovala sta rojstvo enega otroka, dobila pa kar štiri

Cetvorcki.jpg

@collierquads | Instagram

Urška Kolenc - objavljeno 25/03/22

Možnost naravnega spočetja četvorčkov je ena proti 700.000

Madison Collier in njen mož Justin iz ameriške zvezne države Georgia sta se zelo razveselila novice, da se bo njihova družina povečala še za enega člana. Prav tako navdušenja nad prihajajočim bratcem oz. sestrico ni mogla skriti njuna štiriletna hči Isla.

Ne eden, ampak štirje!

Vsi pa so bili naravnost šokirani, ko je Madison na enem prvih ultrazvokov v nosečnosti izvedela, da pod srcem ne nosi le enega, ampak kar štiri dojenčke! “Mislim, da nikoli ne bom popolnoma predelala tega šoka,” je dejala potem, ko je tehnik na pregledu v trebuhu preštel štiri otročičke. Z možem sta si sicer želela imeti dva otroka, toda Bog ima velikokrat večje načrte za naša življenja kot mi sami.

Da je po naravni poti zanosila s četvorčki, je pravi čudež, ki se zgodi na vsakih 700.000 nosečnosti. Prav tako se nikoli prej v Madisonini ali Justinovi ožji družini niso rodili četvorčki.

Ko je Justin izvedel za novico, se je ulegel kar na tla, saj je bil prepričan, da bo omedlel. Hči Isla pa je starše najprej vprašala, ali imajo kakšen načrt glede štirih prihajajočih bratcev in sestric.

View this post on Instagram

A post shared by Collier Quads! (@collierquads)

Rodila v 28. tednu

Četvorčki, fantka Wilder in Calloway in punčki Iris in Eliza, so se rodili v 28. tednu. Prva dva meseca so preživeli na intenzivnem oddelku za nedonošenčke, domov pa so prišli tik pred Madisoninim rojstnim dnem. Kljub prezgodnjemu rojstvu nihče od njih ni imel večjih zdravstvenih zapletov in so danes zdravi šestmesečniki.

Isla že komaj čaka, da bo bratcema in sestricama pokazala svoje gimnastične veščine. Toda še prej se mora vsa družina spopasti z mnogimi izzivi, ki so jih v njihova življenja prinesli četvorčki, kot je na primer pripraviti prostor, kjer bo naslednjih nekaj let njihova sobica. Tako so Justinovo domačo pisarno že preuredili v improvizirani domači vrtec.

Med seboj jih težko ločijo

Madison in Justin priznavata, da imata tudi sama težave z ugotavljanjem, kdo od malčkov je kdo, saj sta si tako fantka kot punčki zelo podobni med seboj. Da jih lažje ločijo, so jim priskrbeli zapestnice in unikatne sponke za dude z njihovim imenom, pri tem pa morajo biti seveda pazljivi, da jih ne zamešajo.

Zdravniki, ki so bdeli nad Madisonino nosečnostjo, so celo prepričani, da sta se družini rodila dva para enojajčnih dvojčkov, kar se zgodi na vsakih 15 milijonov nosečnosti! To bi lahko zagotovo potrdili le z DNA-testom, za kar pa se starši za zdaj še niso odločili.

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.