Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zbor, ki mlade prestopnike usmerja na pravo pot, z nastopom ganil do solz

Mzansi Youth Choir America's Got Talent

Talent Recap via Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 01/07/23

Ta spodbudna različica pesmi It's OK še naprej širi čudovito sporočilo pevke Nightbirde, naj nikoli ne izgubimo upanja

Letošnja sezona zabavne oddaje Amerika ima talent še naprej navdušuje gledalce po vsem svetu. Potem ko smo pred kratkim poročali o skromnem, toda navdušujočem nastopu 59-letnega učitelja/rock zvezde Johna Winesa, nas je s svojim čudovitim nastopom navdušil še pevski zbor iz Soweta v Južni Afriki.

Od trenutka, ko je mladinski zbor Mzansi stopil na oder, je bilo jasno, da njegovi člani niso zgolj nadarjeni pevci, temveč da med občinstvo prinašajo tudi pomembno sporočilo.

Pevci so člani skupine, ki je bila ustanovljena po kraji avtomobila pred 20 leti. Storilci so bili mladi njihovih let, lastnika avtomobila pa sta zbor ustanovila z namenom, da mlade prestopnike pomagata usmeriti na pravo pot.

Ker sta bila povsem pretresena nad starostjo storilcev, sta se po roparskem napadu odločila, da podata roko prijateljstva zapostavljeni mladini v Južni Afriki, zato sta ustanovila zbor, ki jim nudi možnost, da svoje darove delijo z domačim in tujim občinstvom.

Nightbirde jih je navdihnila od daleč

Ko pa je zbor dobil priložnost za nastop v oddaji Amerika ima talent, se ni odločil za katerokoli naključno pesem: mladi pevci so izbrali priredbo zelo osebne pesmi ameriške glasbenice Nightbirde z naslovom It’s OK, ki govori o njenem boju z rakom in njenem pozitivnem pogledu na življenje. (Pevka je umrla februarja 2022.)

Zbor je vidno ganjeni žiriji pojasnil, da jih je “navdihnila in ganila njena zgodba” in da se je Nightbirde sama “zelo lepo odzvala”, ko so ji poslali posnetek svoje priredbe.

Ena od pevk je v nadaljevanju povedala, da je bila pesem “za nas kot zbor v težkih časih izjemen steber moči … Želimo nadaljevati njeno zapuščino”.

Sporočilo, ki odraža globoko vero v Boga

Njihova a cappella izvedba, ki jo je spremljala občudovanja vredna plesna koreografija, je vsekakor odlično opravila svojo nalogo in poslala jasno sporočilo, da bo tudi takrat, ko bo pot v življenju težka, vse res OK – sporočilo, ki ga je želela deliti Nightbirde in ki odraža njeno globoko vero v Boga.

Zbor je s tem sporočilom do solz ganil pogosto strogega žiranta Simona Cowella, poleg tega pa je prvič v omenjeni oddaji poskrbel, da je občinstvo dobilo priložnost in z znamenitim zlatim gumbom zbor pospremilo naravnost v finalni izbor.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.