Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Izjemen nauk učitelja v oddaji Amerika ima talent

America's Got Talent via Youtube

America's Got Talent via Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 20/06/23

John Wines je s svojim nedavnim nastopom v oddaji talentov navdihnil marsikoga, ne le svojih učencev

Oddaja Amerika ima talent je v preteklosti ponudila nekaj resnično nadarjenih umetnikov, kot je recimo Nightbirde, ki ni zgolj navdihnila množic poslušalcev, temveč se je dotaknila njihovih src s svojo globoko vero in veseljem do življenja, medtem ko se je bojevala z diagnozo rak.

Tudi v letošnji sezoni je nastopilo nekaj občudovanja vrednih kandidatov: tekmovalci še naprej navdihujejo občinstvo ne le s svojimi talenti, temveč tudi s svojim odnosom do življenja.

Eden izmed takšnih je gotovo 59-letni John Wines, ki je nedavno nastopil v priljubljeni oddaji.

Skromni učitelj glasbe je nagovoril žirijo in pojasnil, kako je včasih delal kot električar, nato pa se je preusmeril v poučevanju glasbe: svoje znanje posreduje učencem v starosti od pet do 18 let.

Ob poslušanju glasbenika, ki prihaja iz Anglije, je bilo povsem jasno, da je poučevanje poklic, ki ga John resnično ceni. Kot je poudaril v pogovoru s sodniki, bi ohranil svoj poklic učitelja in črpal navdih od svojih učencev, tudi če bi v oddaji talentov zmagal.

Učiteljev nauk iz resničnega življenja

Pravzaprav so bili njegovi učenci tisti, ki so svojega malce negotovega učitelja spodbudili k nastopu na ameriškem odru. Kot pojasnjuje v videoposnetku, njegovi učenci pogosto govorijo o stresu, ki ga občutijo ob nastopih pred občinstvom.

Wines je pojasnil, da tisti trenutek tudi sam občuti tesnobo, toda človek mora biti pogumen, stopiti na oder in opraviti svoje. (Seveda je to pogosto lažje reči kot storiti!) Zato je kitarist v morda enem svojih najboljših trenutkov učiteljskega poklica svojim učencem dal izvrsten zgled: stopil je pred navdušeno občinstvo in celo žirijo, se soočil s tremo in zaigral na odru.

Skromni učitelj z nadarjenostjo rock zvezdnika, ki je na električno kitaro zaigral priljubljeno uspešnico skupine Queen We Will Rock You, je občinstvo spravil na noge. Ko je pesem končal, je čustveni Wines povedal, da “mu bodo odpovedale noge”.

Njegov pogumni zgled pa je segel daleč onkraj učilnice. John Wines je vsemu svetu pokazal, da nikoli ni prepozno deliti talentov, ki nam jih je naklonil Bog, in da svojo življenjsko pot lahko spremenimo v vsaki starosti, če smo le odprti za sprejemanje novih priložnosti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.