Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Dekle z rakom zablestelo v oddaji talentov in vsem predalo pomembno sporočilo

Jane-e1623320289598.png

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Urška Kolenc - objavljeno 10/06/21

Z izjemnim nastopom se je uvrstila neposredno v finale oddaje talentov

V 16. sezoni šova America’s Got Talent (Amerika ima talent) je nastopila Jane Marczewski z umetniškim imenom Nightbirde in poleg neverjetnega nastopa šokirala s svojo zgodbo in neverjetnim optimizmom.

“Pomembno je, da vsi vedo, da sem veliko več kot le slabe stvari, ki se mi dogajajo,” je 30-letnica iz Zanesvilla v Ohiu dejala po tem, ko se je predstavila žiriji in zbrani publiki in povedala, da se zadnja leta bori z rakom, ki se je razširil na njena pljuča, hrbtenico in jetra.

Z zahrbtno boleznijo se bori od leta 2017

Jane je odraščala s petimi brati in sestro in je nadarjena pevka že od otroštva, ko je začela s pisanjem avtorskih pesmi.

Življenje se ji je obrnilo na glavo septembra 2017, ko so ji diagnosticirali raka na dojki v tretjem stadiju. Po desetih mesecih zdravljenja je raka premagala, a nato zopet zbolela. Z zahrbtno boleznijo se spopada že tretjič.

V času bolezni pa jo je doletela še ena težka preizkušnja. Končal se je njen zakon z možem Jeremyjem, s katerim sta bila poročena pet let.

Stoječe ovacije publike

Dekle s čudovitim nasmehom in neverjetno pozitivno energijo je v oddaji zapelo avtorsko pesem It’s OK (V redu je), s katero je opisala dogajanje v svojem življenju v zadnjem letu. V pesmi med drugim prepeva: “V redu je, če si izgubljen, vsi smo malo izgubljeni in to je v redu.”

Četverica žirantov je bila navdušena nad njenim osupljivim glasom, občinstvo pa je njen nastop pospremilo s stoječimi ovacijami. Eden od žirantov je dejal, da se mu je zdel njen nastop najbolj pristen od vseh nastopov, ki jih je do sedaj slišal v tej sezoni oddaje.

“Nekaj je na tej pesmi in na tem, kako si nam mimogrede povedala, kaj preživljaš,” je dodal žirant Simon Cowell, Jane pa ga dopolnila: “Ne moreš kar čakati, da življenje ne bo imelo več težkih trenutkov, preden se odločiš, da boš srečen.”

Prejela je zlati gumb

Zbrani so se v nadaljevanju z neodobravanjem odzvali na Simonove besede, ko je dejal, da Jane ne bo podelil težko pričakovanega “ja”, s katerim bi se Jane uvrstila v naslednji krog tekmovanja. Po nekajsekundnem molku je dejal, da ji bo namesto tega podelil še nekaj in nato pritisnil na zlati gumb, s tem pa se je neverjetna borka uvrstila neposredno v finale oddaje.

Jane je na koncu povedala, da ima samo dva odstotka možnosti, da preživi, a kljub temu ostaja optimistična. “Dva odstotka sta boljše kot nič.” S tem nam vsem daje odlično sporočilo, naj tudi v težkih okoliščinah nikoli ne izgubimo upanja.

Janin nastop si lahko ogledate v spodnjem videu.

Tags:
rak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.