Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Balerina brez rok navdušila občinstvo v oddaji talentov

Victoria Bueno AGT

America's Got Talent | Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 18/01/23

Ob videoposnetku Victórie Bueno v priljubljeni oddaji boste ostali brez besed

Oddaja Amerika ima talent že od leta 2006, ko je prišla na male zaslone, gledalcem nudi obilo zabave. V vseh teh letih je predstavila tudi precej izvajalcev, ki so resnično navdihnili občinstvo in pustili svoj pečat.

Ena izmed njih je 18-letna Victória Bueno iz Brazilije. Pred kratkim je nastopila v omenjeni oddaji in zablestela! Ko je graciozno stala sredi odra, pripravljena na nastop, je s pomočjo prevajalke, ki je tudi njena plesna učiteljica, zbranemu občinstvu pojasnila svojo zgodbo o tem, kako se je rodila brez rok in kako je postala plesalka.

Ko je imela pet let, jo je mama odpeljala v plesni studio. Ob spodbudi in predanosti učiteljice, ki je že skoraj postala del Victorijine družine, se je deklica navdušila nad plesom in se naučila plesati celo “en pointe” (na konicah prstov). Kot je poudaril eden od sodnikov v ameriški oddaji, Howie Mandel, to sploh ni enostavno, če nimaš rok, ki bi ti zagotavljale ravnotežje.

Victorijin ples je bil neverjetno skladen in lahkoten in dekle je pokazalo svoj izjemen talent. Še večji vtis pa je naredil žar na Victorijinem obrazu, ko je imela priložnost, da svoj talent deli z nepregledno množico gledalcev.

Ob koncu njenega nastopa je sodnik Simon Cowell izjavil: “Resnična zvezda je oseba, ki vztraja, in potem, ko je na odru, razsvetli celoten prostor: ti premoreš oboje. Ko si nastopala, je v dvorani zavladala popolna tišina, kajti vsi smo bili povsem očarani.”

Victoria je želela s svojim nastopom v oddaji posredovati tudi navdihujoče sporočilo: “Tu sem zato, da dokažem, kako si vsakdo lahko prizadeva za svoje sanje.”

Mlada Brazilka je v oddaji Amerika ima talent nastopila zahvaljujoč svojemu prvemu nastopu v njeni nemški različici Das Supertalent, kjer je prejela občudovanja vredno nagrado zlati gumb in zasedla drugo mesto. Ta nastop ji je omogočil napredovanje v finale, kjer se zberejo najboljši tekmovalci iz oddaje talentov z vsega sveta.

Čeprav plesalka ni dobila največ glasov najbolj navdušenih gledalcev omenjene oddaje, je s svojo osupljivo življenjsko radostjo zagotovo osvojila naša srca.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
invalidnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.