Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Bi se 12-letnica že smela ličiti za v javnost? Victoria Beckham svoji hčerki tega ne dovoli

Victoria and Harper Beckham

@victoriabeckham | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 07/06/23

Nekaj je talent, ki naj se neguje in počasi raste, nekaj povsem drugega pa je, da bi 12-letnica hodila naokrog z obrazom, polnim ličil, česar ne sme

Kdaj bi smeli hčerki dovoliti, da se začne ličiti? Nekaterih deklet to sploh ne zanima, druge komaj čakajo, da jim bo mama dovolila, saj se jim zdi to eno izmed znamenj “odraslosti”. Če pozorno opazujemo, lahko vidimo že osnovnošolke v začetku zadnje triade – nekatere celo že prej – hoditi v šolo naličene. Kar je velika škoda, saj mlada dekleta res še ne potrebujejo ličil in imajo lepe obraze, ki jih ličila prej skvarijo kot kaj drugega.

Čeprav je lastnica lastne znamke ličil, hčere ne pusti naličene iz hiše

Zanimivo je, da je proti zgodnjemu ličenju tudi slavna modna oblikovalka in nekdanja pevka Victoria Beckham. Z možem Davidom imata štiri otroke. Starejši trije sinovi so stari med 18 in 24 let. Najmlajša Harper pa je letos dopolnila 12 let in je prav v letih, ko se nekatera dekleta že začnejo ličiti (v Veliki Britaniji, kjer živijo, je ta pojav še nekoliko bolj razširjen kot pri nas).

Morda bi si mislili, da bo znana nekdanja “Spice Girl” Victoria, ki ji nastopanje in z njim povezano lepotičenje pač nista tuja, do hčerke popustljiva. A Victoria je nedavno odločno povedala, da njena hčerka iz hiše nikakor ne sme naličena.

Kar pa še ne pomeni, da ji prepoveduje to tudi doma. Victoria, ki je lastnica in ustanoviteljica izjemno uspešne modne znamke Victoria Beckham ter tudi istoimenske znamke kozmetike in ličil Victoria Beckham Beauty, se pač zaveda, da je njena hči zrasla s tem, da opazuje svojo mamo, kako vodi modno in lepotno podjetje. Nespametno bi bilo pričakovati, da ne bo del njenega talenta in zanimanja za to podedovala tudi Harper.

Zato mama hčerki Harper vsekakor dovoli, da tako na njej kot tudi na sebi vadi veščine ličenja in je menda pri tem že izredno spretna. A nekaj je talent, ki naj se neguje in počasi raste, nekaj povsem drugega pa je, da bi 12-letnica hodila naokrog z obrazom, polnim ličil, česar ne sme.

View this post on Instagram

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Čeprav so slavni in bogati, otroke vzgajajo strogo in z jasnimi mejami

Tudi sicer sta David in Victoria stroga starša, kar je nekoč David priznal v nekem intervjuju. Trudita se, da bi bili z otroki tesno povezani. Od nekdaj sta jim postavljala jasne meje in jih od malega učila lepega obnašanja in lepih manir. Pri njih ni “špricanja” šole ali iskanja bližnjic, želita si, da bi jih naučila trdega dela.

Vedno pa sta jih spodbujala, da sledijo svojim zanimanjem in svojim sanjam, tako da za sinove ni bilo visokih pričakovanj, da bi morali postati profesionalni igralci nogometa kot njihov oče. Če pa se Harper nekoč želi tudi sama ukvarjati z modo ali uspeti v lepotni industriji z lastnim delom, ji bosta slavna starša pri tem vsekakor stala ob strani.

Vsekakor lepa spodbuda tudi za nas, da bi znali v naših otrocih prepoznavati, kaj je vanje položeno, in jih pri tem spodbujati, hkrati pa jasno vztrajati pri vzgojnih načelih, ki jih prepoznavamo kot prava.

Tags:
slavnivzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.