Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kako je deček ameriškemu rokerju Springsteenu med koncertom podaril rožni venec

BRUCE SPRINGSTEEN

Antonio Scorza | Tanysl | Shutterstock

Bruce Springsteen y un rosario.

Dolors Massot - objavljeno 05/06/23

Posebno darilo 11-letnega dečka Jordija

Ameriški pevec Bruce Springsteen je 30. aprila na svojem koncertu v Barceloni v žepu nosil rožni venec. Na fotografijah je namreč vidno, da Springsteenu iz žepa kavbojk visi križ, na videoposnetku pa, kako pevcu nekdo nekaj izroča.

To gesto je opazilo več medijev, v španskem mediju Cope pa so se odločili, da bodo našli manjkajoči del sestavljanke. Prišli so v stik s Springsteenovim brezpogojnim oboževalcem, Lluisom Francescom, ki se je koncerta udeležil skupaj z ženo, prijatelji in svojim 11-letnim sinom Jordijem, ki se je prvič udeležil tako velikega koncerta.

Roker zbira rožne vence

S sinom sta želela pevcu nekaj podariti in prav Jordi se je spomnil, da bi mu lahko podarila rožni venec.

Zakaj rožni venec? Vedela sta, da je pevcu blizu Devica Marija in da zbira rožne vence iz mest, ki jih je obiskal. Vedela sta tudi, da si je Springsteen že kupil več rožnih vencev ob preteklih obiskih Barcelone.

Vsi sinovi prihranki

Rožni venec je želel kupiti Jordi. Skupaj z očetom sta se odpravila v barcelonsko katedralo, kjer je Jordi z vsemi svojimi prihranki kupil rožni venec, ki mu je bil najbolj všeč.

Lluís je vedel, da se Bruce Springsteen med koncerti včasih približa robu odra in pride v stik z obiskovalci. Tako sta se s sinom med koncertom poskušala čim bolj približati odru, da bi mu lahko izročila svoje darilo.

Ker jima ni uspelo priti prav do prve vrste, je med koncertom Lluís podal rožni venec drugim obiskovalcem, ki so stali bližje odru, da bi ga ti podali naprej in predali pevcu. In zgodilo se je prav to!

Ko je pevec opazil rožni venec, ga je vzel v roke, poljubil in pospravil v žep. Pri tem je križ rožnega venca ostal vsem na očeh do konca koncerta. Ta dogodek si lahko ogledate na fotografijah in na tem posnetku:

Za Jordija in njegovega očeta se zgodba ni končala tukaj. Ob koncu koncerta se je pevec vrnil na tisti konec odra, kjer sta se nahajala oče in sin. Jordija so dvignili nad množico in ko ga je pevec opazil, mu je podaril trzalico!

Jordi jo je položil v škatlico, ki se je nihče ne sme dotakniti, pravi njegov oče. “To je darilo za vse življenje,” pravi Lluís. “Bomo še videli, kaj bomo naredili s to trzalico, morda jo bomo okvirili skupaj s kakšno fotografijo,” dodaja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedlain priredila Veronika Snoj.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.