Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 14. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ganljiv prizor: policistka tolaži brezdomca na smrtni postelji

solidarnost

Facebook profil Georgia Law Enforcement | zajem zaslona

Valerija Trček - objavljeno 29/04/23

Policistka Dena Walker Pauly je bila njegova edina prijateljica

Na prvi pogled bi lahko domnevali, da sta osebi na fotografiji v sorodu. Policistka Dena Walker Pauly iz Lawrencevilla je slabotnemu, starejšemu moškemu v bolnišnici pokazala tako ljubezen in predanost, da bi jo zlahka zamenjali za njegovo vnukinjo. Toda resnica je drugačna.

Dena je dve leti, preden je nastala ta fotografija, prejela klic na pomoč iz lokalne zastavljalnice, kjer osebje ni vedelo, kako bi pomagalo starejšemu gospodu. Ob prihodu je spoznala Boba in mu priskočila na pomoč. To srečanje je pomenilo prelomnico v njenem življenju.

Bob je bil večino svojega življenja brezdomec

Bob je imel težko življenje, ni imel družine, na katero bi se lahko zanesel, in videti je bilo, da je že od otroštva skrbel zase. Večino svojega življenja je bil brezdomec, po možganski kapi pa ni mogel več govoriti.

Dena ob prihodu v zastavljalnico ni bila prepričana, kako bi pomagala Bobu. Ko pa je videla, v kakšnih grozljivih razmerah živi, se je odločila, da ga bo odpeljala domov.

Začela ga je učiti osnovnih življenjskih veščin, poleg tega je poskrbela, da je imel Bob dovolj hrane. Pogosto ga je obiskala v njegovem majhnem stanovanju in mu pomagala pri čiščenju.

Zanj je skrbela z ljubeznijo

Po Bobovi možganski kapi je Dena prevzela odgovornost za njegovo zdravstveno oskrbo. Sprejela je težko odločitev, da bo Boba začela oskrbovati v hospicu. Tam ga je držala za roko in mu večkrat povedala, da ga ima rada.

Ganljiva fotografija je bila posneta malo preden je Bob umrl. Policistka Dena je izrazila svojo hvaležnost za vse prijazne komentarje in molitve, ki so preplavili družbena omrežja:

“Hvala vsem za prijazne besede v tem težkem času. Hvala, ker molite za nas. Danes sem z njim preživela nekaj ur, mu pela in se pogovarjala. Začel je svojo pot domov in tako sem vesela zanj! Moj prijatelj bo kmalu doživel srečo kot nikoli prej.”

Čeprav večino svojega življenja ni imel družine, je imel Bob srečo, da je ob koncu svojega življenja našel skrbno srce v policistki Deni in širši skupnosti.

Vir: Inspired Stories

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.