Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Trenutek prijaznosti je brezdomcu spremenil življenje

kobieta pomogła bezdomnemu i odnalazła go po latach

@jeanahwithaj | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 25/12/22

Zgodba o poznanstvu Jeanah Nomelli in Willa Levensa dokazuje, da lahko drobna gesta in kanček človeške dobrote delata čudeže

Jeanah je Willa prvič srečala, ko je kot brezdomec brskal po smetnjaku. Vprašala ga je, kaj ga je pripeljalo do takšnih okoliščin, in povedal ji je svojo žalostno zgodbo.

Živel je mirno življenje s svojo ljubljeno ženo. Ko je umrla, se ni mogel soočiti z njeno izgubo, zato je začel posegati po heroinu in postal odvisnik. Izgubil je dom in dobro plačano službo. “Hotel sem iti v službo, vendar nisem imel dovolj moči, da bi kaj naredil sam s seboj. Začel sem se družiti z napačnimi ljudmi in uživati droge,” pravi Will.

Jeanah mu je dala čevlje in jakno, da ne bi zmrznil, ter sedem dolarjev, da bi si lahko uredil osebni dokument. Obljubil ji je, da denarja ne bo zapravil za droge.

Našel si je službo in se poročil

Jeanah se je pogosto spraševala, ali je Will še živ. Nazadnje sta se srečala po štirinajstih letih na bencinski črpalki. Ko je Jeanah prišla iz stranišča, jo je Will pričakal s solzami v očeh. Jeanah je osebje na črpalki prosila, ali ju lahko fotografirajo.

Will je držal svojo obljubo. Uredil si je osebni dokument, premagal odvisnost in si našel službo ter stanovanje. Znova se je poročil in se približal Bogu.

“Spoznal sem, da je Bog dober in da lahko naredi vse čudovite stvari za nas. Ko gre za boj proti zasvojenosti, je to težka pot. Vem pa, da obstaja višja sila. Le poklicati jo moraš in biti pošten do sebe, pa ti bo utrla pot tam, kjer se zdi, da ni rešitve,” pravi Will.

Zdaj sam pomaga drugim. Razvil je celo program za pomoč brezdomcem in odvisnikom. Zanje naroča zdravniške preglede, jim svetuje, jih spremlja na razgovore za službo in vodi k duhovni izpolnjenosti.

View this post on Instagram

A post shared by Jeanah Nomelli (@jeanahwithaj)

Bodite prijazni v vsem, kar počnete

Jeanah je to izjemno zgodbo delila na družabnih omrežjih. “To ni bilo sedem dolarjev, to je bila ljubezen, to je bila radikalna ljubezen,” pravi. “Brezpogojna ljubezen zmore veliko. Will je dokaz za to.”

Opozarja tudi, da se pogosto brezdomci in odvisniki nočejo z nikomer pogovarjati. “Med njihovim svetom in našim je neskladje. Midva sva lahko prebila to oviro in odkrila lepoto obeh svetov. V svetu brezdomcev si ljudje med seboj pomagajo, se ščitijo in pogosto branijo. Včasih celo več kot v našem svetu,” pravi.

“Bodite prijazni v vsem, kar počnete. Nekega dne vas bo dobrota našla in vas preplavila s hvaležnostjo,” poudarja Jeanah.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
odvisnostspreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.