Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

5 mest, prek katerih vam hudič najlažje oteži življenje

Worried woman in shadow

KieferPix | Shutterstock

Urška Leskovšek - objavljeno 05/04/23

Kako se hudič najlažje prikrade v vaše življenje in kako mu to preprečiti

Hudič je pretkan in pravi mojster laži. Vse bi storil, da bi nam preprečil srečno življenje. V vsakdanjem hitenju in hrupu včasih niti ne zaznamo njegovega delovanja, potem pa nenadoma ugotovimo, da nekaj v našem življenju “ne štima” več.

Eksorcist mariborske nadškofije Marijan Veternik nam je pojasnil, kako se hudič najlažje prikrade v naše življenje.

Na podlagi svojega znanja in eksorcističnih izkušenj je naštel pet najbolj pogostih vstopnih mest:

1.Družinsko deblo

Vse, kar se je dogajalo pri mojih prednikih (če so na primer zakrivili težak greh, hudo zlo) in se to ni razčistilo, če tega niso predali Jezusu v zakramentu spovedi, lahko breme prednikov nosim tudi jaz in imam zato težave.

To velja tudi za naše nacionalno rodbinsko deblo. Veliko stvari iz druge svetovne vojne je nerazčiščenih. Danes živijo že vnuki, pravnuki, ki nimajo nič s tem, pa nosijo to breme, kar se vidi navzven, v odnosih, politiki, zmerjanju, napadanju, nesprejemanju, rušenju vsega. To je posledica ranjenega narodnega debla.

Enako je v družini. Če so moji starši povzročili kaj težjega, bo to vplivalo tudi name. Krivda seveda ni moja, lahko pa nosim breme.

Pomembno je, da poskušam odpustiti tistim, ki so me prizadeli, ranili. In da darujem za sveto mašo za tiste prednike, ki so povzročili rane, ki jih jaz zdaj nosim.

2.Notranje rane

Najpomembnejše obdobje človekovega življenja so prva tri leta. Če otrok v tem času ni bil ljubljen, sprejet, bo vse življenje doživljal nesprejetost in neljubljenost. Ko pride v puberteto, ko išče svojo identiteto, ne sprejme svojega telesa, svoje spolnosti, osebnosti. Ker ni bil ljubljen, ni zmožen ljubiti ne sebe ne drugih. Pogosto se zateče v kakšno deviacijo – postane zasvojen z alkoholom, drogo, postane homoseksualec. To so travme, ki povzročajo notranje rane.

Danes je popolnoma običajno, da damo otroka že v jasli. Toda otrok tega ne more razumsko predelati. On čuti, da ga mama in oče ne sprejemata, da sta ga zapustila. Zato imajo učitelji pozneje v šoli velike težave z disciplino otrok, ker ti iščejo pozornost, ker se v zgodnjem otroštvu niso čutili ljubljeni. Tudi različne alergije so pogosto povezane s tem.

To se običajno zdravi z dobro molitvijo za notranje ozdravljenje, s prejemanjem zakramentov in procesom odpuščanja staršem.

3. Naši grehi

Vsi grešimo, nihče ni brez greha. Tu ima hudič največjo moč nad nami. Iz svoje prakse kot eksorcist vidim, da ima okrog 80 odstotkov žensk, ki pridejo k meni, težave zato, ker so splavile. Ženske mi povedo, da jim je ginekolog svetoval na primer obroček ali spiralo. Ženske to sprejmejo, v bistvu pa gre pri tem za to, da s spolnim odnosom sicer pride do spočetja, toda ker je tujek v maternici, se zarodek ne more ugnezditi. To je v bistvu splav. Zaradi teh dejanj imajo ženske velike težave. Tega je ogromno, ne morete si predstavljati.

Potem so tu še namerni splavi, splavi zaradi tabletk. S tem so ženske zelo obremenjene. Kličejo me, češ da se v njihovi hiši dogajajo čudne stvari: luči se ugašajo, slišijo ropot, jok otrok, ugaša se televizor, … “Pridite blagoslovit hišo!” prosijo. Odvrnem, da ne bom prišel, ampak naj oni pridejo k meni. Jaz jim kar povem, za kaj gre. V 90-odstotkih potrdijo, da je šlo res za splav. V tem primeru blagoslov hiše ne pomaga. Človek se mora spreobrniti. Če opravijo dobro spoved in dajo za kakšno sv. mašo za splavljene otroke, v veliki večini primerov posledice greha prenehajo.

V to pa je treba obvezno vključiti moža. Ti si ponavadi pilatovsko umijejo roke, v resnici pa imajo oni večjo krivdo, saj so pri spočetju sodelovali in bi morali biti varuhi svojih otrok.

To je eden od najbolj ključnih grehov danes in velika tabu tema. So pa še vsi drugi grehi: neodpuščanje, sovraštvo, …

4. Satanistične prakse

Bela, črna magija, spiritizem – klicanje duhov, uroki, prekletstva, satanizem v glasbi, različne oblike vedeževanja, radiestezisti, bioenergetiki, alternativna medicina, …

5. Oddaljenost od Jezusa

Danes smo do Jezusa zelo mlačni, brezbrižni. K Jezusu pridem le ob prvem svetem obhajilu, birmi, poroki. Nimam pa pravega odnosa z njim.

Kako se obvarovati, da nam hudič ne bo mogel škodovati?

Popolne zaščite pred hudičevimi napadi ni. Napadal je celo Jezusa. Imamo pa zagotovilo, da zadnja zmaga ne bo Satanova, ampak Jezusova.

Kot pravi Veternik, pa se lahko pred napadi zla dobro zavarujemo tako, da v središče svojega življenja postavimo Jezusa, živimo čim bolj po njegovem zgledu in redno prejemamo zakramente (sveto spoved in obhajilo).

Tags:
hudič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.