Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Zakaj je bil sv. Janez Pavel II. prepričan, da se ne smemo bati satana

JOHN PAUL II

Jolanta Dyr-(CC BY-SA 3.0)-modified

Philip Kosloski - objavljeno 20/11/22

Satan se morda res zdi strašljiv, toda Jezus Kristus ga je že premagal

Satan in njegovi demonski zavezniki se nam lahko zdijo strašljivi in nas ustrahujejo na različne načine.

Sveti Janez Pavel II. pa je bil prepričan, da se kristjani ne bi smeli bati satana, če v celoti sprejemamo zmago Jezusa Kristusa.

Med splošno avdienco leta 1999 je poljski papež pojasnil, zakaj v našem življenju ne bi smelo biti strahu pred satanom:

Verjamemo, da je Jezus enkrat za vselej premagal satana in s tem odpravil naš strah pred njim. Cerkev vsaki generaciji predstavlja, kot je to storil apostol Peter v svojem govoru Korneliju, osvobajajočo podobo Jezusa iz Nazareta, ki je “hodil okrog, deleč dobrote in ozdravljajoč vse, ki so bili obvladani od hudiča, ker je bil Bog z njim” (Apd 10,38).

Resnični ključ za odpravo strahu pred satanom je, da v celoti sprejmemo zmago Jezusa Kristusa v svojem življenju.

Če je bil v Jezusu hudič poražen, mora Gospodovo zmago še vedno svobodno sprejeti vsak izmed nas, dokler zlo ne bo popolnoma odpravljeno. Boj proti zlu zato zahteva odločnost in nenehno budnost. Dokončno osvoboditev od njega lahko vidimo le v eshatološki perspektivi (prim. Raz 21,4).

Pogosto se bojimo satana in njegovih demonskih sil, ko začnemo dvomiti v Jezusovo moč. Mislimo, da je satan močnejši, v resnici pa ob omembi Jezusovega imena pobegne kot strahopetec.

Če imamo trdno in neomajno vero v Jezusa Kristusa, se nam ni treba ničesar bati.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
hudič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.