Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

10 močnih orožij za boj proti hudiču

WOMAN,OUTSIDE

SHUTTERSTOCK

Desde la Fe - objavljeno 14/03/21

Naučite se, kako se učinkovito izogniti hudičevim pastem

Kristjani vsak dan bijemo duhovne boje. Že Sveto pismo nas uči, da je naše življenje na zemlji nenehna bitka proti zlu, in nam priporoča, da se vedno pripravimo na to, kako se soočiti s hudičem.

Predstavljamo 10 učinkovitih duhovnih orožij za vsakdanji boj s hudičevimi napadi:

1Imejte urejeno duhovno življenje

Najprej bodite pozorni na svoje molitveno življenje, ki je osnova vašega duhovnega življenja. Prav tako si vzemite čas za branje Svetega pisma. Brati lahko začnete Evangelij po Mateju (Mt 25,35–40). Čas posvetite tudi Cerkvi in ​​sodelujte v skladu z svojimi zmožnostmi.

2Odločno zavrnite skušnjavo

Težava v duhovnem boju je počasen in šibek odziv na skušnjavo. Toda z Božjo milostjo lahko okrepite svojo voljo, da že od začetka zares odločno zavrnete skušnjavo. Ne pozabite se izogibati grehom, ne igrajte se z ognjem.

3Prepoznajte sovražnika in prosite Boga za pomoč

Ko začutite skušnjavo, ne pozabite, da je to delo hudiča, božjega sovražnika. In pokličite Gospoda s kratkimi molitvami: “O Bog, pridi mi na pomoč”, “Jezus, zaupam vate” itd.

4Boj proti opustošenju

Duhovno opustošenje se kaže kot tema pred božansko resnico, neobčutljivost za Besedo, lenoba za delanje dobrega, oddaljenost od Gospoda. V teh trenutkih okrepite molitev, preizkus vesti in žrtvovanje.

5Boj proti lenobi

Nezaposlen um je dejansko hudičeva delavnica. Če nimate kaj početi, vam bo hudič ponudil veliko možnosti. Ves čas bodite pozorni.

6Uporabite Jezusovo orožje v puščavi

Goreča in dolgotrajna molitev, nenehno odrekanje (post) in poznavanje Božje besede, tako v obliki meditacije kot tudi v obliki dejanskega uresničevanja, predstavljajo zelo učinkovito orožje za boj in premagovanje Satana.

7Poiščite duhovnega vodjo

Hudiču je všeč tisto, kar je skrivno, skrito, vendar pogovor z duhovnim voditeljem o vaših skušnjavah pomaga, da jih razkrijete in posledično pridobite tudi moč nad njimi.

8Uporabite zakramentale

Pravilna uporaba zakramentalov je lahko zelo učinkovita v boju proti hudiču. Pomembni so zlasti naslednji: blagoslovljeni voda, križ, škapulir karmelske Matere Božje, medalja Svetega Benedikta.

9Priklic svetega nadangela Mihaela

V bitki proti Satanu moramo uporabiti prav vse orožje. Bog je izbral svetega nadangela Mihaela za zvestega angela, princa nebeške vojske, ki bo Luciferja poslal v pekel. In ta moč se nadaljuje še danes. Prikličite ga!

10Priklic Marije

Po poročanju neštetih eksorcistov je Marija človeška oseba, ki se je Satan najbolj boji. Vsaka oblika Marijinega priklica je dovolj, da učinkovito odžene sovražnika. Zla kača nas bo morda želela zastrupiti, toda Marija ima moč, da ji zdrobi glavo. Kamorkoli se odpravite, v vsakem trenutku imejte ob sebi mater Marijo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
hudič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.