Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zakonca, ki uspešno krmarita tako svoj zakon kot veliko letalo

Brent-Kelly-Knoblauch.jpg

@Aviation Voice | Facebook

Urška Kolenc - objavljeno 15/03/23

Združila ju je ljubezen do letenja

Brent in Kelly Knoblauch iz Atlante sta se spoznala leta 2010 kot pripravnika za pilota pri letalski družbi Delta Air Lines. V pogovoru za Fox News Digital je Kelly povedala, da je bil Brent prvi, ki ga je spoznala v podjetju. Postala sta nerazdružljiva.

Kmalu sta postala par in vsak prosti trenutek izkoristila za potovanja, na katerih se je poglabljal tudi njun odnos. “Služba nama je omogočala spontana potovanja v prostem času in lahko sva se povezovala ob doživljanju novih kultur.” Tri leta pozneje sta se poročila, danes sta starša dveh sinov, starih štiri in šest let.

Prvič skupaj letela v pilotski kabini

Prav letos, ko par obeležuje 10-letnico zakona, sta obeležila še en nov mejnik. Prvič sta namreč skupaj sedela v pilotski kabini in oddelala delovni dan z ramo ob rami.

Hvaležna sta za priložnost, da sta lahko poletela skupaj kot sodelavca, še posebej, ker sta na to priložnost čakala kar nekaj časa. Skupaj sta namreč začela z usposabljanjem za isto delovno pozicijo v pilotski kabini, nato pa si je Brent sčasoma prislužil čin kapitana in je lahko zasedel levi sedež. Medtem ko je Kelly že od začetka, ko se je pridružila letalski družbi, letela z boeingi 737, se je Brent usposabljal v različnih flotah. “Kelly me je lahko naučila vsega, kar sem se moral naučiti,” je Brent dejal od prestopu v boeing 737.

Njuno prvo skupno potovanje januarja je zakonca in pilota vodilo iz domače Atlante v Panamo, od tam nazaj v Atlanto in nato v Connecticut, od koder sta nazadnje spet pristala v Atlanti. Brent je dejal, da je moral zadnji let preusmeriti v Charleston, ob tem pa se je pošalil, da se je to zgodilo “ne zaradi zakonskih težav, temveč zaradi goriva”. Kot je običajna praksa med dvočlanskimi posadkami pri večini letalskih družb, sta se na delih njunega potovanja izmenjavala v vlogi glavnega pilota.

Uspešno skozi izzive doma in v službi

Brent in Kelly sta povedala, da je včasih težko usklajevati družinsko življenje in kariero, zaradi katere sta velikokrat ločena drug od drugega in od svojih dveh sinov, vendar sta našla način in za zdaj jima to dobro uspeva. Kelly dokazuje, da je ženska lahko mama in hkrati uspešna na poklicnem področju. Tako doma kot na delovnem mestu izpostavlja dobro komunikacijo in “sposobnost, da se vživiš v svojo vlogo”.

Na vprašanje, kaj je po njunem mnenju ključ do uspešnega zakona, sta odgovorila, da je pomembno biti spontan. “Spontanost in prilagodljivost sta bili ključni za to, da je najin odnos zabaven.” Pravita, da lahko tudi zaradi trdnega zakona, ki ga imata, sledita svojim skupnim sanjam kot pilota.

Uporabni nasveti za potovanje

V pogovoru za Fox News Digital sta Kelly in Brent delila nekaj nasvetov za vse pare, ki se odpravljajo na skupno potovanje.

Kot prvo priporočata, naj se posamezniki seznanijo s t. i. potovalnim slogom ljubljene osebe. Medtem ko v njunem primeru Brent rad načrtuje potovanje vnaprej, je Kelly bolj spontana in je pripravljena iti kamorkoli, ko je že na letališču. Predvsem se dobro poznavanje partnerjevih navad izkaže za koristno, ko potovanje postane stresno.

Kot drugo se jima zdi pomembno, da za na pot vedno spakiramo nekaj prigrizkov. “Če ste siti, se boste izognili kakršnikoli dodatni napetosti na potovanju.”

Svetujeta tudi, da na potovanju, ki smo ga načrtovali, nestrpno čakali in zanj varčevali, čas preživimo pametno in brez pretiravanja.

Sama skušata za vsako potovanje spakirati čim manj, saj imata vedno v mislih, da bosta mogla prtljago tudi nositi. Eden od njunih obveznih predmetov na potovanjih je tudi majhen nahrbtnik, ki ga je mogoče zložiti med drugo prtljago.

Tags:
služba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.