Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Mladi pilot se zahvaljuje staršem: “Te poti ne bi zamenjal za nič na svetu”

Jordi-Jacas-Piloto.jpg

Instagram Jordi Jacas.

Jordi Jacas con sus padres en la cabina del piloto.

Dolors Massot - objavljeno 17/02/23

Jordi Jacas je na Instagramu delil srečo in ponos ob tem, da so bili njegovi starši med potniki na letalu, ki ga je pilotiral

Zagotovo je Jordi že nekaj časa razmišljal o dnevu, ko bodo njegovi starši med potniki na letalu, ki ga pilotira. Nedavno je imel priložnost deliti svojo srečo s posadko in potniki, ki so potovali na tem prav posebnem letu.

Že od malih nog je sanjal, da bi postal pilot, in starši so ga pri tem vedno podpirali. Njegove sanje so se uresničile in to veselje je želel podeliti z drugimi. Zato je na letalu v roke prijel mikrofon po pozdravu potnikov in dodal: “Danes želim z vami deliti osebno zgodbo. Današnji let je zelo poseben let za dve osebi na tem letu, zame pa še bolj.”

Takole je vsem sporočil, da so med potniki njegovi starši: “Danes je prvi dan, ko letita z menoj kot pilotom, in ni besed, s katerimi bi opisal veselje, ki ga čutim.”

View this post on Instagram

A post shared by Jordi Jacas (@pilot_jordi)

Jordijeva mama in oče sta bila ob tem nagovoru v prvi vrsti. Videti sta bila nekoliko živčna, vendar hkrati zelo navdušena. Oče je pokušal pravkar postreženo vino, mama pa si je brisala solze sreče.

“To ni bila lahka pot, bila je intenzivna pot z veliko čustvi, a je bila nedvomno vredna in je ne bi spremenil za nič na svetu,” je dodal Jordi. “Želel sem le izkoristiti to priložnost, da se jima javno zahvalim, ker sem prepričan, da brez njiju nič od tega ne bi bilo mogoče.” Sledil je bučen aplavz.

Njegovi kolegi so nagovor pričakovali in eden izmed članov posadke je ta trenutek tudi posnel.

Jordi Jacas že pet let na Instagramu objavlja utrinke svojega vsakdana, ki se vrti med letališči, letali, vzletnimi stezami in oblaki ter s katerimi odraža profesionalni entuziazem, trud, motivacijo, timsko delo …

Posnetek zahvale, ki ga je podelil na svojem profilu, je hitro postal viralen in zbral več kot 500.000 všečkov. Gesta javne zahvale je poleg tega požela številne komentarje čestitk in skupnega veselja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
družinapoklic
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.