Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Begala od ženske do ženske: “Jezus, ali bi prišel in postal moj Odrešenik in Gospod?”

MELISSA FRYREAR

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Marija Krebelj - objavljeno 16/02/19

Boga je odkrila prek ljudi, ki se niso zmenili za pomisleke in so ji pokazali, da Kristusova ljubezen ne pozna meja in nalepk

Melissa Fryrear je bila kot mladostnica drugačna. Ni se zaljubljala v fante tako kot njene vrstnice. Privlačila so jo dekleta in je bila prepričana, da so ji bili ti vzgibi položeni v zibelko. Pri šestnajstih letih je prvič vstopila v lezbično razmerje in naslednjih deset let begala od ženske do ženske.


MODLITWA RÓŻAŃCOWA

Preberite še:
Gej pred Jezusom: Kako me lahko ljubiš?

Njeno življenje je postajalo vedno bolj neobvladljivo, zatekala se je v droge in alkohol, imela pa je tudi težave s telesno težo. Njeno partnerko so vedno bolj strašili Melissini čustveni izpadi, ko je kričala, metala stvari, butala v stene …

Šef, ki je sprejemal njeno drugačnost

Več let je Melissa delala v reklamni agenciji, kjer se je počutila še posebej sprejeto in jo je šef, ki je bil kristjan, spoštoval. Rušil je njene predstave o tem, da kristjani sovražijo geje in lezbijke. Z njim se je večkrat pogovarjala o veri in nekega dne je svojo partnerko pregovorila, da sta se odpravili v cerkev.


LIST DO PAPIEŻA FRANCISZKA

Preberite še:
Pismo homoseksualca papežu Frančišku

Spoznala je ljubezen

Tam nista naleteli na zaprta vrata. Še posebej ju je sprejel sedemdesetletni par. Zakonca sta sicer vedela, kaj dekleti živita, vendar to ni vplivalo na njun odnos do njiju. Melissa v solzah prizna, da sta ji kot Kristus pokazala, kakšna je Božja ljubezen. Njuno pričevanje je v mladi lezbijki podrlo še zadnje zadržke. Nekega popoldneva je v sobi na robu postelje v tišini srca izrekla prošnjo: “Jezus, ali bi prišel in postal moj Odrešenik in Gospod?”

“Tisto popoldne je odgovoril na mojo molitev in v moje srce položil novo kal, ki je začela rasti na način, ki si ga ne bi nikoli predstavljala,” je zaupala gledalcem v svojem pričevanju za CBN. Kristusa je sprejela tudi njena partnerka in Bog je počasi začel zdraviti njun odnos. Čeprav sta po določenem času opustili aktivno spolnost, sta še vedno živeli pod isto streho in ostajali v lezbični družbi. Ko sta začutili, da se tako odmikata od resnice, sta se odselili vsaka na svoje.

Razrešila je težave iz otroštva

Melissa je poiskala pomoč pri ljudeh, ki so že naredili podoben korak. Prek njih je dobila pogum za nov začetek. Sčasoma je spoznala, da je njena spolna usmeritev zelo povezana z izkušnjami, ki jih je pridobila v otroštvu. Ker je bila mati do nje hladna in ji je pogosto dajala občutek, da z njo ni zadovoljna, je deklica iskala druge ženske, na katere se je čustveno lepila.


ST JOSEPH,STATUE

Preberite še:
Mogočna molitev k sv. Jožefu za spreobrnjenje družinskega člana

Kot otrok je doživela tudi spolno zlorabo, zato je pred moškimi bežala. Da bi bila zanje čim bolj neprivlačna, se je začela obnašati in oblačiti kot oni, hkrati pa je tako želela pritegniti ženske. Po spreobrnjenju je Bog spreminjal njeno podobo o ženski, ki naj bi bila šibka, ranljiva in labilna, ter moškem kot tistem, ki ti ne nudi varnosti in te lahko zlorabi.

Danes Melissa Fryrear sama kot svetovalka pomaga ljudem, ki iščejo svojo spolno identiteto. Njena pričevanja na spletu o tem, kako je z Bogom stopila na novo pot, pa si je ogledalo že na tisoče ljudi.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, letnik 2018, številka 9.

Marija Krebelj je posvečena sestra v skupnosti Emanuel.
Preberite še:
15 napotkov, kako tudi najbolj vsakdanja opravila narediti sveta


MAN,WOMAN,KISS,HEAD

Preberite še:
Težavna naloga za može: Sveti Janez Zlatousti pojasnjuje, kaj pomeni ljubiti svojo ženo


anja rajter

Preberite še:
Samska na praznik zaljubljencev? “Na silo ne bom z nekom”

Tags:
spreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.