Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Otroci ti dajo tako ljubezen in toplino okrog srca kot nihče in nič na tem svetu”

Klara Lorger

Luka Rojnik

Valerija Trček - objavljeno 23/02/23

Ženska ženski – medicinska sestra in pevka Klara Lorger

Klara Lorger je pevka, ki je svojo glasbeno pot začela v drugem razredu osnovne šole. Igrati je začela električne orgle, pozneje pa se je vpisala na učne ure klavirske harmonike, z igranjem je sodelovala tudi pri harmonikarskem orkestru v Žalcu. Narodnozabavna glasba jo spremlja že od ranega otroštva, pred 17 leti pa se je kot pevka pridružila tudi narodnozabavnem ansamblu Vihar.

Svoje poslanstvo je našla v poklicu medicinske sestre, polni pa jo tudi ljubezen do partnerja in njunih treh hčerk.

1Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Idealen začetek dneva se začne takrat, ko se prva zbudim. Takrat vem, da sem se naspala. In ja, takšni dnevi so se začeli počasi vračati.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …
Ko se zjutraj zbudim, si rečem: “Fajn bo, boš vid’la!”

Klara Lorger

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …
… sem rada urejena, počutim se boljše, lepše.

4. Oba z možem sta dejavna v glasbenih vodah. Kako si ob službi, družini in vseh dejavnostih vzameta čas za vaju?
Časa ob vsem skoraj ni. Ampak ko pa je, pa takrat uživava res maksimalno. Rada greva v kino, ven jest, s prijatelji na lepše ali pa sva kak dan samo doma, sama, v tišini.

Klara Lorger

5. Z glasbo ste obkroženi že od otroških let. Kot pevka ansambla Vihar imate za seboj že veliko nastopov. Kdo vam je predal ljubezen do narodnozabavne glasbe? Imate v svoji zbirki spominov iz nastopov kakšnega, ki je na vas pustil poseben vtis?
Ljubezen do narodnozabavne glasbe mi je zagotovo predal oče. On je tisti, ki je največ poslušal in še vedno posluša to zvrst glasbe.

Veliko nastopov mi je ostalo v spominu. Zagotovo se najbolj spominjam tistega na Ptujskem festivalu leta 2012, ki mi je prinesel nagrado za najboljšo vokalno izvedbo.

6.  Materinstvo je najlepša vloga, ker …
… ti otroci dajo tako ljubezen in toplino okrog srca kot nihče in nič na tem svetu.

7. Kot medicinska sestra veliko časa preživite z ljudmi. Katere so bistvene lastnosti, ki jih morate imeti za to delo? Kako vas to delo polni in bogati?
Predvsem si moraš želeti pomagati drugim, nato pa samo delati tako, kot bi ti želel, da delajo s tabo. To je moje načelo. Mislim, da ne bi znala ničesar opravljati boljše kot to, ker se zaradi te hvaležnosti od drugih moje srce nahrani in me s tem izpopolnjuje.

8. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni, in kaj ste se iz nje naučili?
Preizkušnja, ki je bila hkrati prečudovita in zelo naporna, je moje sodelovanje v oddaji Zvezde plešejo. Iz nje sem se naučila, da zvezdništvo ni zame! 😊

Klara Lorger

9.Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Pesem skupine MI2.

10. Biti ženska je lepo, ker …
… ker smo (skoraj) vsemogočne!

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.