Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Michael Jordan je svoj rojstni dan praznoval z velikodušnim darilom … za druge

Michael Jordan

Lev Radin | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 21/02/23

Legendarni košarkar se je odločil, da bo svoje praznovanje izkoristil za pomoč človekoljubnemu skladu Make-A-Wish

Michaela Jordana morda najbolje poznamo po njegovih košarkarskih rekordih in mogočni postavi, tokrat pa je oče petih otrok podrl povsem drugačen rekord.

Ob svojem 60. rojstnem dnevu je Jordan daroval osupljivih deset milijonov dolarjev ameriškemu človekoljubnemu skladu Make-A-Wish America, ki izpolnjuje želje otrokom s težkimi ali neozdravljivimi boleznimi. Po navedbah ameriških medijev je to največja donacija posameznika v zgodovini omenjenega sklada.

Jordan s to človekoljubno organizacijo sodeluje že vrsto let. Leta 2008 je bil imenovan za glavnega ambasadorja želja, do leta 2013 pa je košarkarski zvezdnik izpolnil želje 200 preizkušanim otrokom.

Vendar se ni ustavil pri tem. Jordanu je do leta 2019 uspelo za sklad zbrati osupljivih pet milijonov dolarjev, z njegovim rojstnodnevnim darilom pa bodo zdaj lahko otrokom izpolnili še več (pogosto zadnjih) želja.

Posebej navdihujoče je, da je Jordan svoj rojstni dan izkoristil ne le za to, da je namenil denar za tako koristen namen, temveč tudi za to, da je pritegnil pozornost na to človekoljubno organizacijo. Njegova velikodušnost je tudi odličen zgled, da rojstne dneve izkoristimo za praznovanje nečesa, kar lahko storimo za druge.

Pogosto se zgodi, da o rojstnih dnevih razmišljamo kot o priložnosti za praznovanje lastnega obstoja, vendar lahko na ta poseben dan gledamo tudi tako, da se Bogu zahvalimo za življenje, ki ga imamo, in razmišljamo o tem, kako lahko pomagamo drugim.

In kako čudovito: nobene potrebe ni, da smo multimilijonarji, če želimo delati dobro. Svoj čas lahko izkoristimo za služenje drugim, jim izkažemo sočutje in skrb ter ponudimo svoje molitve za tiste, ki jih potrebujejo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
dobrodelnostslavnišport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.