Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zvezdnik se je odločil, da bo ves svoj zaslužek od igranja daroval v dobrodelne namene

Michael-Sheen.png

You Tube | Zajem zaslona

Valerija Trček - objavljeno 08/12/21

Michael Sheen je postal "neprofitni" igralec

Valižanski igralec in aktivist MichaelSheen je že od prej znan po svoji dobrodelnosti. Leta 2019 je prodal svoji hiši, da je zagotovil nadaljevanje približno 2,3 milijona evrov vrednega svetovnega prvenstva v nogometu za brezdomce.

Takrat je pomagal pri organizaciji tega dogodka. Ko se je pokazalo, da sredstev za financiranje prvenstva ni, se je moral odločiti, ali se bo predal ali pa bo našel rešitev. Tako je prodal svoji hiši in zagotovil izvedbo prvenstva. Ta izkušnja je bila zanj strašljiva in stresna. “Toda ko sem to izkusil, sem spoznal, da lahko počnem takšne stvari, in če lahko še naprej služim denar, me to ne bo uničilo.”

Stopil je še korak dlje

Zdaj pa se je hollywoodski zvezdnik zavezal, da bo denar, ki ga bo zaslužil z igranjem, še naprej daroval za financiranje več projektov.

“Pri tem je bilo nekaj precej osvobajajočega: ‘V redu, v to ali ono bom vložil veliko denarja, ker ga bom lahko spet zaslužil’.”

Sheen je dodal: “V bistvu sem se spremenil v socialno podjetje, v neprofitnega igralca.”

Prelomna točka

Zvezdnik je že obljubil petletno financiranje štipendij za pomoč valižanskim študentom pri študiju na oxfordski univerzi. Razkril je tudi, da je bila velika prelomnica snemanje v njegovem rojstnem kraju Port Talbot leta 2011.

“Spoznal sem ljudi in organizacije v domačem kraju, za katere nisem vedel, da obstajajo,” je dejal.

Odkril je majhne skupine, ki so skušale otrokom iz šibkejših okolij omogočiti, da so si privoščili eno noč na teden, ko so lahko šli kegljat ali gledat film in so bili v tistih trenutkih samo otroci brez skrbi.

“Tri ali štiri mesece pozneje sem jih obiskal in ugotovil, da se je financiranje ustavilo in ta organizacija ne obstaja več.”

Dodal je: “Spoznal sem, da je razlika, da je otrokovo življenje nekoliko boljše, na koncu majhna vsota sredstev, in želel sem pomagati tem ljudem. Nisem hotel biti samo pokrovitelj ali podporni glas, hotel sem dejansko narediti več kot to.”

Zares navdihujoče!

Vir: BBC

Tags:
dobrodelnostslavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.