Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Dojenčica, ki jo je mati zapustila, je našla nov dom

Family-Faltynski-1.jpg

YouTube News Nation | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 27/01/23

Policist in njegova žena iz Indiane sta posvojila deklico Myah nekaj mesecev po tem, ko jo je biološka mati pustila v varnem zaboju za dojenčke

Bruce Faltynski in njegova žena Shelby iz mesta Mishawaka v Indiani sta v začetku leta 2022 zaključevala posvojitev starejše hčerke, osemletne Kaie. V tem času pa sta prejela klic o novorojenčici, ki so jo našli v varnem zaboju za dojenčke.  

Socialna služba je stopila v stik z njima zaradi možnosti posvojitve dojenčice Myah. Bruce je povedal, da sta bila z ženo sprva rejniška starša Kaie, po enem letu rejništva pa sta opravila dodatno usposabljanje, po katerem sta se lahko uvrstila na seznam posvojiteljev.

Posvojitev Myah je bila dokončno sklenjena 18. novembra, na dan, ki je znan tudi kot nacionalni dan posvojitev.

Deklico so našli v varnem zaboju za dojenčke

Shelby Faltynski je dejala, da o varnih zabojih za dojenčke (Safe Haven Baby Box) ni vedela ničesar, dokler nista z možem prejela klica socialne službe.

Zakon o varnem zavetju v Indiani omogoča anonimno zapuščanje dojenčkov, starih do 30 dni, brez kazenskih sankcij, če ne kažejo znakov zlorabe, je navedeno na državnem spletišču. Občasno se je namreč zgodilo, da so mimoidoči našli kakšnega novorojenčka, zapuščenega v gozdu. Nekatere so uspeli rešiti, nekatere zgodbe pa so se žal končale tragično.

Varni zabojniki za dojenčke so alternativa zapuščanju otrok, kjer lahko starši, ki sami ne morejo skrbeti za otroka, anonimno in brez pravnih posledic otroka oddajo na varen način in mu s tem omogočijo varno prihodnost.

Zakonca Faltynskis sta hvaležna ženskama, ki sta jima rodili hčerki

Zakonca Faltynski sta si močno želela postati starša, žal pa jima to po naravni poti ni bilo dano, zato sta se odločila za rejništvo. Ko sta k sebi sprejela Kaio, sta se odločila za možnost posvojitve. Tako sta posvojila Kaio in malo Myah.

“Za vedno bova hvaležna za Kaijino in Myahino mamo,” je dejala Shelby Faltynski. “Obe deklici sta tako blagoslovljeni, da imata dve mamici, ki ju ljubita in jima želita le najboljše.”

“Tako da imamo samo spoštovanje in občudovanje ter resnično, resnično srčno hvaležnost do Myahine mame za njeno pogumno in hrabro odločitev. Obe dekleti sta odgovor na najine molitve,” je dejala.

Tags:
posvojitevrejništvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.