Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Brat na ganljiv način presenetil svojo sestro z Downovim sindromom

rodzeństwo z zespołem Downa

@chrisgarafola | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 09/01/23

"Vse, kar moja sestra pozna, je brezpogojna ljubezen in svetloba. Vsak dan si prizadevam biti boljši moški in bolj podoben svoji sestri," pravi Chris

V otroštvu sta se prepirala o tako rekoč vsem, drug drugemu jemala igrače in se borila za pozornost staršev. Hkrati pa se imata tako rada, da bi drug za drugega skočila v ogenj, če bi bilo treba.

Kot otroka sta bila Chris in Brittany neločljiva. Brittany se je rodila z Downovim sindromom, vendar se bolezni nikoli ni predala, trudila se je biti čim bolj samostojna in želela je biti tako uspešna kot njen brat, ki je maneken in je v svoji karieri sodeloval z znamkami, kot sta New Balance in Puma.

Od nekdaj sta nerazdružljiva

Na Instagramu je Chris zapisal, da ga je Brittany “vedno imela rada, ga izzivala in ga učila brezčasnih lekcij ter mu dala nešteto priložnosti, da je lahko rasel kot moški in postal najboljši brat, kar je lahko”.

Ko sta Chris in njegova bodoča žena Tatiana začela načrtovati svojo poroko, sta vedela, da mora Brittany igrati pomembno vlogo pri tej slovesnosti. Zaradi nje sta celo preložila priprave, ker ima Brittany zelo občutljiv imunski sistem in sta se bala za njeno zdravje.

“Ali si lahko moja družica?”

Ko je kazalo, da je epidemija koronavirusa pod nadzorom, se je mladi par povrnil k pripravam na svoj veliki dan.

Chris je na YouTubu objavil videoposnetek, na katerem vidimo njega, Tatiano in Britanny, kako se skupaj pogovarjajo. V njem v nekem trenutku Tatiana Britanny vpraša, ali bi bila njena družica. “Ja, lahko,” odgovori Britanny in zajoka od sreče.

“Od prvega dne mojega življenja je bila moja najboljša prijateljica in ko se bom poročil, se to ne bo spremenilo,” pravi Chris. “Ko sem videl, kako je bila navdušena in ganjena, sem ugotovil, kako zelo naju ima rada. Zelo sem srečen, da je Britanny moja sestra. Zelo jo imam rad,” dodaja.

Brat in sestra sta srečna, da imata drug drugega. “Moj cilj je zagotoviti, da bo moja sestra dobro živela. Da ima nekoga, ki skrbi zanjo, in da ostane zdrava. Če je ona srečna, sem tudi jaz,” pravi Chris.

View this post on Instagram

A post shared by Chris Garafola (@chrisgarafola)

“Ljubezen je lepota”

Poroka ni bila edina priložnost, ko je Chris svoji sestri pokazal, koliko mu pomeni. Pred nekaj leti ji je organiziral rojstnodnevno fotografiranje. Britanny je vedno želela biti kot njen brat. Če je imel nov telefon, si je tudi ona zaželela podoben model. Ko je odšel študirat, se je želela osamosvojiti tudi sama. Odselila se je iz družinske hiše in se pridružila skupnosti, ki povezuje odrasle s posebnimi potrebami.

Chris je bil navdušen nad fotografiranjem, na kateri je Brittany lepo naličena in počesana pozirala pred kamero. “Bila je supermodel in tega se je zavedala. To je bil njen dan, izvedla ga je res profesionalno. Šlo ji je veliko bolje kot mnogim manekenkam, s katerimi sem delal,” se ganjeno spominja. “Želim si, da bi se ljudje spraševali o tem, kaj se jim zdi lepo, in spoznali, da bi morali imeti vsi enake možnosti v življenju, ne glede na to, kje so rojeni in s čim so se rodili.”

Chris priznava, da svoji sestri veliko dolguje. “Ona je razlog, da majhnih življenjskih blagoslovov ne jemljem za samoumevne. Brittany mi je pokazala vse, od tega, kako se lahko počutim lepega in samozavestnega v svoji koži, do tega, kako brezpogojno ljubiti,” pravi.

V eni od objav na Instagramu Chris deli pomembno sporočilo: “Lepoto najdemo v različnih oblikah. Ljubezen je lepota. Zaupanje je lepota. Karizma in značaj sta lepota. Zame je moja sestra Brittany utelešenje lepote. Toliko ljudem se smilijo ljudje s posebnimi potrebami, kot je moja sestra z Downovim sindromom, ker menijo, da ‘trpijo’. Ponavadi je ravno nasprotno. Jaz sem tisti, ki trpi. Mi smo tisti, ki trpimo. Vse, kar moja sestra pozna, je brezpogojna ljubezen in svetloba. Vsak dan skušam biti boljši moški in bolj podoben svoji sestri, ne glede na to, kaj si družba misli o meni kot o uspešnem modelu, ki ima ‘vse urejeno’.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
poroka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.