Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Rodila jo je nadomestna mama in pristala je v sirotišnici. Zdaj je končno našla novo družino

BRIDGET, UKRAINE, CHILD

ABC News In-depth | Youtube

Annalisa Teggi - objavljeno 27/05/22

Par, ki je plačal za nadomestno materinstvo, si je premislil, ker si ni želel bolnega otroka. Danes ima mala Bridget ljubeče starše

Bridget je šestletna ukrajinska deklica z več težavami zaradi zapletov v maternici in prezgodnjega poroda. Je ena od trojčkov, njen bratec je umrl kmalu po rojstvu, drugi pa je bil mrtvorojen.

Ta tri življenja so bila spočeta z nadomestnim materinstvom. Dva otroka sta se od tega sveta poslovila predčasno, tretjega pa so zavrnili starši, ki so porabili veliko denarja, da bi dobili potomce.

Bridget, hči nadomestne matere

Bridget se je rodila v Zaporožju, mestu, ki ga večina sveta ni poznala, dokler ni prišlo do ruske invazije na Ukrajino.

V začetku aprila 2022 sta Philip in Kristie Graves, starša štirih otrok, ki živita v ameriškem Marylandu, zaprosila za njeno posvojitev. Ena od njunih hčerk, ki prihaja iz Armenije in se je rodila s spino bifido, ju je prepričala, da znova posvojita otroka s posebnimi potrebami.

Philip in Kristie sta za Bridgetino zgodbo izvedela prek ameriške fundacije Reece’s Rainbow, ki spodbuja posvojitev otrok s posebnimi potrebami. Tam sta izvedela za njeno diagnozo: “Spastična paraplegija. Neopredeljena duševna motnja. Ukrivljena noga. Prirojena malformacija bradavice. Podhranjenost. Zaprtje.”

Deklica z možnostjo za boljše življenje

Za deklico je veliko skrbela Marina Boyko, glavna medicinska sestra v bolnišnici, kjer je Bridget preživela prva tri leta svojega življenja. Marina je Bridget obiskovala tudi v sirotišnici, kamor ji je prinašala oblačila in sadje, pred rusko invazijo pa jo je večkrat tudi peljala na terapijo z delfini v najboljšo rehabilitacijsko kliniko v Ukrajini.

Postala je glavni stik z Bridgetinimi novimi starši. Obveščala jih je o njenih željah in potrebah, kot so recimo posebna očala, ki jih ne bi mogel narediti noben optik v Zaporožju.

Par, ki je v Ukrajini plačal za nadomestno materinstvo, je, ko je izvedel, da ima Bridget invalidnost in druge zdravstvene težave, pooblastil zdravnike za prekinitev zdravljenja, da bi zagotovili “usmiljeno” smrt deklice.

Mala Bridget pa je preživela. Boyko je večkrat poskušala stopiti v stik s parom, ki je porabil več kot 30.000 dolarjev za hčerko, da bi jima pokazala, koliko je deklica napredovala, vendar jo je popolnoma ignoriral.

Bridgetino življenje se je začelo po načrtu, ki naj bi šel v določeno smer: popoln otrok ob pravem času. Scenarij se je zapletel in razkril dve vrsti ljudi: tiste, ki so odprti za nepričakovane dogodke, in tiste, ki so zasužnjeni s svojimi sanjami.

Bridget je s svojo biološko mamo v bolnišnici preživela skoraj pet mesecev. Žal njen mož otroka ni hotel sprejeti v svojo družino, a Bog ima svoje poti in družina Graves se je tako pravkar vrnila domov iz Ukrajine z Bridget v naročju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredilaVeronika Snoj.

Tags:
invalidnostposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.