Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Mamice, ko vam prekipi, zmolite to molitev

Sad depressed young woman

Gladskikh Tatiana | Shutterstock

Valerija Trček - objavljeno 10/01/23

Vse mame se kdaj znajdemo v situaciji, ko imamo občutek, da nas vse presega

Dnevi, ko gre vse narobe. Obveznosti, stres, hitenje. Enega otroka je treba peljati na en konec, po drugega na drugo dejavnost. Ob tem pa pritoževanje prvega in drugega. (Če dodate še enega ali več otrok, se tudi plaz pritožb eksponentno poveča.) Hitenje v službo, šolo, vrtec, avtomobilskih ključev od avta pa ni nikjer. (Ne)napovedani obiski, stanovanje pa je takšno, kot da bi se srečalo s hunsko konjenico.

Hitro se v mislih porodi stavek: “Za vse sem sama.” Temu pa sledi še “neprimeren” komentar moža ali enega izmed otrok ob “neprimernem” času … In mami prekipi!

Vse mame se kdaj znajdemo v situaciji, ko imamo občutek, da nas vse presega. Prekipevanje, jeza, ki se poskuša izraziti na neprimeren način, nazadnje razjarjeno izbruhne.

Claire de Féligonde v svoji knjigi Mama moli; Ker si to zasluži! In ker molitev potrebuje vsa njena družinaspregovori tudi o teh trenutkih.

“Pet sekund od trenutka, ko začne brbotati, do trenutka, ko prekipi … Tja želi priti Jezus in ti pomagati, da se odzoveš kot Božja hči, z močjo in milino.”

Seveda je to lažje reči kot narediti. Vendar se lahko tudi v teh trenutkih urimo in izboljšujemo. Pri tem nam je lahko v pomoč molitev, ki jo je Claire zapisala v knjigi.

Molitev, ko nam prekipi

Jezus, ponižno te prosim, da ozdraviš moje odnose z bližnjimi, mojim možem in otroki. Izročam ti trenutke, ko mi prekipi.

Spomni me, naj v vsakem trenutku blagoslavljam svoje bližnje.

Nauči me odpuščati. Navdihuj me z besedami, ki bodo usmerjale k dobremu, pravemu, resničnemu.

Ozdravi naša srca.

Jezus, ti me držiš v naročju, kadar se mi zdi, da me okoliščine presegajo. Verujem vate. Edino ti mi lahko daš mir in veselje.

Podari mi mir. Podari mi mir.

Amen.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.