Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Pomembno je, da ne stremiš k popolnosti, ampak se včasih zadovoljiš z dobrimi rešitvami”

Urh-Kristina-Groselj-Reflektor-5-1.jpg

Siniša Kanižaj | Družina

Helena Rozman - objavljeno 08/12/22

Osemčlanska družina na poti do Gospoda

Zakonca Grošelj prihajata iz Ljubljane, spoznavati pa sta se začela prek plesnih korakov in se poročila še pred koncem študija. Oba sta imela dobro zastavljene cilje, po katerih sta hrepenela, med njimi je bilo tudi imeti šest otrok. Bog jima je podaril vse to in ko preberete, da sta oba tudi zdravnika, ju boste nekateri hitro popredalčkali med popolne.

Urh in Kristina Groselj Reflektor

V sebi nosita optimizem

Toda Kristina in Urh sta izjemna ravno v svoji preprostosti, ko se zavedata, da je popolnost precenjena in da je najbolj fino znati živeti z nepopolnostjo. Urh je med pogovorom lepo omenil, da so velike družine bolj glasne, da je več prepirov in je lahko vsak dan nekdo slabše razpoložen. Toda od pogleda na življenje je odvisno, kako boš pristopil do bistva. Boš kozarec videl napol prazen ali napol poln?

Pravi, da sta optimista, da bi to zelo rada prenesla na otroke, in Kristina z nasmehom na obrazu pove: Vse se da!

Vabljeni k ogledu celotne oddaje:

Hčerka, za katero so vsi hvaležni, da je med njimi

V oddaji Reflektor smo ju povprašali tudi o njuni najmlajši hčerki Sofiji, ki se je rodila z Downovim sindromom. Na začetku je bilo seveda malo težje sprejeti to dejstvo, a ker sta kot zdravnika že prej imela izkušnje s tako diagnozo otrok, sta opazila, da starši teh otrok vseeno odsevajo srečo, veselje, da niso zgarani, kot morda kateri drugi.

Urh in Kristina Groselj Reflektor

Tudi zakonca Grošelj nista zgarana, čeprav sta kdaj utrujena, toda s šestimi otroki zelo lepo živijo duhovno življenje, pri logistiki in delu z otroki pa jim pomagajo tudi Urhovi starši. Poslušajo veliko glasbe, od taizejskih spevov do slavljenskih pesmi, Kristina pa tudi vodi zborček v domači župniji. Trudita se, da skupaj molijo in veliko verskega ozadja dobijo tudi v Osnovni šoli Alojzija Šuštarja, kjer se otroci šolajo.

Reflektor? Kaj pa je to?

Reflektor je spletna pogovorna oddaja, ki jo pripravlja mlada in ustvarjalna ekipa. Vsako drugo sredo si jo lahko ogledate na YouTube kanalu Družina media. Seveda pa tudi vse pretekle epizode.

Življenje v Ameriki

Za eno leto so zaradi Urhove službe odpotovali tudi v Ameriko, Silicijevo dolino, kjer so spoznavali, kako so otroci tisti, prek katerih v novem okolju najdeš zelo dobre prijatelje.

Kristjani se tam veliko družijo tudi po bogoslužju, skupaj kaj prigriznejo, popijejo in tako ustvarjajo trdno skupnost.

Adventno veselje

V družini se v tem času seveda pozna, da je čas pričakovanja. Ob adventnem venčku prižgejo svečke, se zberejo k molitvi in so tudi sicer veliko skupaj. V šoli je v tem času še kar nekaj dogajanja, a se njihova srca tudi počasi umirjajo ter veselijo. Kristina pove, da komaj čaka, da začnejo praznovati, Urh pa izvir veselja najde tudi pri Sofiji, ki jih vse skupaj še bolj povezuje.

Zakonca Grošelj sta z nami podelila tudi, kako vodita otroke na poti do Gospoda in kako vidita zdravo družbo, zato si le poglejte celoten pogovor, ki je shranjen na Družininem YouTube kanalu.

Urh in Kristina Groselj Reflektor
Tags:
družinaOddaja Reflektor
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.