Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zakonca, ki obožujeta svojih osem otrok, a pravita, da imata drug drugega še rajši

Ingram family

treyingram | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 01/12/22

Imata sedem hčera in enega sina

“Moj top nasvet za to, da boste kot midva praznovali 18. obletnico: ljubite svojo ženo bolj kot svoje otroke.” Kontroverzna izjava za očeta osmih otrok? Morda, a zdi se, da je ta formula dober recept za srečen zakon.

Po začetnih težavah šest bioloških otrok in dva posvojena

Trey in Kelli Ingram sta ameriška zakonca, ki sta na Instagramu popularna zaradi svojega srčnega, predanega in Jezusu posvečenega starševstva. Šoloobvezne otroke šolata doma na svojem domu v Severni Karolini. Ko sta se poročila, najprej nekaj let nista mogla imeti otrok in rekli so jima celo, da je možno, da jih nikoli ne bosta imela.

A kot se pogosto zgodi parom, ki so v začetku tako preizkušani, so bili po letih trpljenja tudi njima podarjeni številni otroci. Prav ko sta se odločala med tem, ali bi šla na pot medicinske pomoči pri zanositvi ali bi se odločila za posvojitev, je Kelli namreč zanosila.

Prvi hčerkici (Lael) je sledila druga (Ruthie) in nato tretja (Salem). Ker je v njiju še od časov, ko še nista mogla imeti otrok, močno gorela želja po posvojitvi, pa sta se odločila, da lahko njun dom postane tudi dom za kakšnega otroka, ki nima svojih bioloških staršev.

Še kot študenta sta kot prostovoljca delala v Romuniji z otroki, ki so bili v nadomestni negi. Ta izkušnja se jima je za večno vtisnila v spomin. “Držati v rokah zapuščenega otroka brez staršev, to je nekaj, kar ti zlomi srce.” Zato sta v svojo družino sprejela dve deklici, Faith in Eden. Najprej sta bila njuna rejnika, pozneje pa sta dobila tudi odločbo sodišča, da ju lahko posvojita.

Trey je kot odvetnik zelo aktiven v postopkih legalizacije posvojitev in v državnih odločitvah glede rejništva. Zatem se jim je rodil fantek Shepherd, ki je za zdaj edini brat med sedmimi sestricami, za njim pa še dve deklici, Ever in Olive.

View this post on Instagram

A post shared by ♡ I’m Kelli. Home is where my heart is.♡ (@kelliingram)

Zakaj najstarejše štiri otroke šolata doma?

“Imela sem občutek, da ne bom mogla biti z otroki tako močno povezana, če bodo zdoma. Zelo rada jih imam ob sebi, rada imam besedo pri tem, kaj se učijo, in rada jih poučujem o Bogu in Svetem pismu,” razlaga mama Kelli. “Zdaj, ko so še mladi, bi rada postavila trdne temelje zanje, zato da se bodo pozneje, ko bodo mnogo bolj zreli, znali pravilno in modro odločati.”

Da pa je Kelli vseeno malce lažje delati za šolo s starejšimi štirimi, so trije manjši otroci dopoldne v vrtcu, medtem ko ima najmlajšo dojenčico Olive še doma ob sebi.

Kaj je največji izziv?

Mama osmih otrok priznava, da sta to dve stvari. Obdržati dom kolikor toliko čist in pospravljen ter imeti dovolj veliko zalogo živil v hladilniku in zamrzovalniku. Pri slednjem si pomagajo s tem, da živila naročijo kar po spletu in jim jih pripeljejo domov. Kelli pa vsak dan skuha večerjo za celo družino.

Tudi sicer je Kelli modra mama, ki ve, da je pomoč v tako veliki družini dobrodošla, in ob tem nima nobenih zadržkov. Dvakrat mesečno pride čistilni servis, ki jim temeljito očisti dom, da lažje sami sproti vzdržujejo neko raven čistoče.

Če pa mora nujno po opravkih, mirne vesti za nekaj ur najame varuško. Tovrstna pomoč ji je v neizmerno uteho in ji lajša življenje, saj, kot pravi sama, se v njihovem domu vsak trenutek najde kdo, ki jo potrebuje na ta ali oni način.

Zato se stalno obrača na Boga in ga močno vpleta tudi v svoj dnevnik na Instagramu. “Potrebujem Boga, da me drži pokonci, da mi daje energijo, potrpežljivost in da mi odpusti, ko ga polomim. Dal mi je več otrok, kot sem si jih sploh lahko zamislila, in s tem mi je izkazal svoje neskončno usmiljenje.”

Tags:
družinaposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.