Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Rajski kraj, kjer so se angeli borili proti demonom

shutterstock_1082127629-1.jpg

Shutterstock/Stefano Garau

Maria Paola Daud - objavljeno 12/10/22

Cagliarski zaliv, bolje znan kot Zaliv angelov, je osupljiva morska širjava, ki je zaradi svoje velike lepote ustvarila "rajsko" legendo

Zaliv Cagliari, bolje poznan kot Zaliv angelov, se nahaja jugozahodno od otoka Sardinija v Italiji. Ime nosi po starodavni legendi, ki jo na otoku poznajo že stoletja. 

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

Spor med angeli in demoni

Legenda govori o sporu med angeli in demoni, ki se je odvijal prav na Sardiniji. Ko je Bog angelom obljubil mesto na zemlji, so si izbrali Sardinijo zaradi njenih zelenih travnikov in modrega morja. Spominjala jih je na raj.

Tudi ljudje so tam živeli zelo preprosto, kmetovali so in lovili ribe. Bili so čisti v srcu in med njimi je vladal mir.

Vse je šlo odlično, dokler se ni pojavil Lucifer, ki jim je zavidal ta zemeljski raj, in jih začel napadati s svojo peklensko vojsko. Sledila je dolga bitka med angeli in demoni, vse dokler nadangel Mihael ni premagal Luciferja s svojim mečem. Lucifer je, ko je padel s svojega črnega konja, v kristalne vode vrgel še svoje sedlo in s tem ustvaril hrib, ki se danes imenuje Hudičev stol.

Silla del diablo

Hudičev stol

To je neverjetna zgodba enega najbolj rajskih krajev v Italiji. Za obale tega zaliva je značilno, da so zelo peščene in deloma skalnate.

Hrib Hudičev stol je bil dolgo zatočišče feničanskih, nato punskih, rimskih in barbarskih ladij, ki so izmenično napadale obale.

Pomembne cerkve v Cagliariju

V Cagliariju, glavnem mestu Sardinije, lahko tudi občudujete številne starodavne cerkve, kot so:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.