Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po neuspešnem splavu se je rodila brez roke in z nerazvitimi nogami. Njeno življenje je kljub temu neverjetno

Charlie Rousseau

@charlierousseau22 | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 07/10/22

"Odločila sem se, da bom imela fanta, da bom živela in da me bodo ljudje imeli radi," pravi radijska novinarka Charlie Rousseau

Charlie Rousseau se je rodila brez ene roke, z deformirano drugo roko in ne popolnoma razvitimi nogami. V najstniških letih ji je mama povedala, da je invalidnost povzročil neuspeli splav. “Mama se je odločila za splav, a je šlo nekaj narobe,” pravi Charlie.

Živela bom in ljudje me bodo imeli radi

Charlie se ni nikoli imela za drugačno od svojih vrstnikov. Njena mama ji je dala svobodo in je ni omejevala pri vsakodnevnih opravilih.

Imela je srečno in mirno otroštvo. “Do svojega 16. leta se nisem zavedela, da sem oseba s posebnimi potrebami. Starši so me vpisali v običajno šolo in imela sem prijatelje. Imela sem močan značaj, zato sem se dobro vklopila,” se spominja.

Težave so se začele v najstništvu, ko je bila njena samopodoba slaba. Najstništvo je tudi čas prvih ljubezni. Njeni prijatelji so začeli hoditi na zmenke in Charlie je začelo skrbeti, ali se bo kdo zaljubil vanjo. “Če bi me fant želel poljubiti, bi se moral skloniti, in takrat sem res pomislila, ali bom kdaj imela fanta,” pojasnjuje 25-letnica.

Šolanje je končala z dobrim uspehom in se odpravila na sanjski študij. Tedaj se je tudi odločila delati na izboljšanju samozavesti in samospoštovanja. “Odločila sem se, da bom imela fanta, da bom živela in da me bodo ljudje imeli radi,” pravi Charlie.

View this post on Instagram

A post shared by 𝙲𝙷𝙰𝚁𝙻𝙸𝙴 𝚁𝙾𝚄𝚂𝚂𝙴𝙰𝚄 (@charlierousseau22)

Sanjska služba in potovanje okoli sveta

Svojo prvo službo je dobila pri 19 letih. “Zelo sem bila vesela, ko sem dobila službo na radiu, ki jo imam res rada. Mislim, da mi je pomagala zgraditi samozavest,” pravi Charlie.

Ko se je septembra 2019 odločila odpotovati v Veliko Britanijo, si je ustvarila profila na Instagramu in TikToku. “Sprva sem želela deliti svoje fotografije z družino in prijatelji, da bi vsi lahko spremljali moje potovanje,” se spominja.  

Charlie si takrat še ni mislila, da bo postala vplivnica. O tem je začela razmišljati šele po tem, ko je začela prebirati številne spodbudne komentarje in ko ji je začelo slediti vedno več ljudi. Eden od videoposnetkov na TikToku, v katerem vozi avto, ima skoraj štiri milijone ogledov.

Charlie pravi, da je invalidnost ne ovira pri uresničevanju njenih načrtov in sanj. Potuje okoli sveta: med drugim je obiskala Mehiko, Portugalsko, Veliko Britanijo, Avstralijo. Največjo težavo ji predstavlja prenašanje prtljage in premikanje po letališčih, vendar ji stiske ne vzamejo poguma.

“Živi svoje življenje. Ne izgubljaj časa”

S tujih odprav Charlie poroča na družabnih omrežjih. Ima zveste oboževalce, ki radi prebirajo njene zapise, cenijo njen optimističen značaj in sposobnost premagovanja težav. 25-letnica dela kot radijska voditeljica in kljub invalidnosti živi strastno življenje. “Živi svoje življenje. Ne izgubljaj časa,” pravi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
invalidnostsplav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.