Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Njena triletna hči je preživela hudo nesrečo: “Bog se ves čas pogovarja z menoj”

shutterstock_215152015.jpg

Photographee.eu | Shutterstock

Katarina Berden - objavljeno 07/08/22

Triletna deklica po hudi nesreči uspešno napreduje

“Tej deklici je namenjeno, da bo počela nekaj čudovitega,” je dejala Erica Edwards, mama male Shaylie, ki je kot triletna doživela hudo prometno nesrečo, po kateri s pomočjo operacij in večletnih terapij dobro okreva in je končala z vrtcem.

Kaj se je zgodilo Shaylie?

Portal Inspired Stories poroča, da je bil 6. junij 2019 za takrat triletno Shaylie zadnji vrtčevski dan in prvi dan poletnih počitnic. Skupaj s štiri leta starejšo sestro Emmo sta prepričali očeta, Shannona Edwardsa, da ju je po večerji odpeljal v bližnji park.

Njuna mama Erica je ostala doma in pomivala posodo pri odprtem oknu. Takrat je zunaj zaslišala hrup. “Stekla sem na drugo stran, pogledala čez ograjo in sredi ceste zagledala Shaylie.”

Avtomobil, ki se je bližal prehodu za pešce, je zbil njo in njenega očeta. Ko je Shannon zagledal bližajoči se avto, je dvignil Shaylie, da bi jo odstranil s ceste, vendar mu je padla iz naročja, ko ga je zadel avto.

Sprednji del avta je tako močno zadel Shaylie, da je po zraku letela 12 metrov in pristala na pločniku. Ker se je v parku želela voziti s skirojem, je imela na sebi čelado, ki pa se je ob padcu razletela na kosce.

Deklico so z rešilnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico, njeni starši pa so odhitela za njo.

“Bog se ves čas pogovarja z menoj”

46-letni oče male deklice je potreboval rekonstrukcijo obraza, saj je utrpel sedem zlomov obraznih kosti. V bolnišnici je ostal več kot dva tedna. Sedaj ima v obraznih kosteh štiri ploščice iz titana.

Shaylie je utrpela veliko poškodb, med drugim možgansko poškodbo, dva zloma čeljustne kosti, dve zlomljeni vretenci v vratu, zlomljeno stegnenico in križnico.

Njena mama Erica je prosila, ali lahko ostane s svojo hčerjo, ko so zdravniki povedali, da bo potrebovala dolgotrajno zdravljenje. Njeno prošnjo so odobrili. Izražala je mir. Erica je dejala, da je ta mir prišel od Boga.

“Že pred tem sem bila duhovna oseba, vedno sem verjela v Boga, vendar nisem prav pogosto hodila v cerkev, nisem bila tip verujočega, ki bi se držal vsega, kar piše v Svetem pismu. Zdaj pa se je moja vera močno okrepila. Bog se ves čas pogovarja z menoj.”

Erica je dodala, da ne bi preživela zadnjih treh let, ko se je vsak dan znova borila skupaj s svojo hčerjo, če ne bi imela zaledja pri Bogu.

Veliko olajšanje

Ko so Shaylie prepeljali v bolnišnico, so ugotovili, da je utrpela hudo poškodbo možganov. Ni se premikala, strokovnjaki so predvidevali, da ne bo mogla nikoli več govoriti, jesti ali hoditi. Niso pa se zavedali, da je Bog v ozadju skrbel za njo.

Shaylie, ki je zdaj stara šest let, je zdravnikom dokazala ravno nasprotno. Kris Deeter, intenzivistka na pediatrični kliniki, je dejala, da je Shaylie čudež: “Je čudežni otrok in tega ne rečem prav pogosto, saj se bolj nagibam k znanosti. Vendar pa, kot je dejala njena mama, nas je vsak dan presenečala in preživela nesrečo, ki je marsikdo drug ne bi preživel.”

Po treh mesecih v bolnišnici je deklica odšla na rehabilitacijo v Los Angeles. Po nekaj tednih se je vrnila domov, kjer so jo še naprej oskrbovali. Za mamo so bili trenutki, ko je prišla domov, precej stresni, bilo jo je strah, vendar si je hkrati močno oddahnila.

Shaylie se je znova naučila govoriti in jesti. Sedaj hodi s pomočjo opore in z lahkoto sledi svojim sovrstnikom. Njena mama je dejala: “Morda ne bo olimpijska tekačica, vendar bo v redu. Svojega otroka sem dobila nazaj. Vrnil se je tudi njen smisel za humor in vsak dan malo manj obžalujem dan, ki je spremenil naše življenje.”

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.