Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Odpustila je biološkim staršem, ki so se je hoteli znebiti že v trebuhu

Dawn.png

Fair use | Facebook

Urška Kolenc - objavljeno 05/08/22

Neverjetna moč odpuščanja

Zgodba 55-letne Dawn Milberger je zgodba o preživetju, brezpogojni ljubezni in odpuščanju. Ko je izvedela grozljivo resnico o svojih bioloških starših in o svojem življenju v maternici svoje biološke matere, je bila pretresena in osupla.

Posvojila sta jo ljubeča zakonca

Zakonca Milberger sta se dolgo časa trudila za zanositev, toda otroka ni bilo. Zdravnik jima je nato predlagal, da razmislita o posvojitvi. Tako sta posvojila Dawn, ki je bila takrat še dojenček. Njen oče je takoj vedel, da je to “njegov klic “, saj je sam osirotel pri 14 letih.

Milbergerjeva sta Dawn in njenemu bratu, ki je prav tako posvojen, ustvarila ljubeč in varen dom. Danes sta zakonca že pokojna, a brez dvoma sta njuna vzgoja in zgled 50-letnega zakona pripomogla k temu, da se je Dawn kot odrasla lahko soočila s preizkušnjami in jih tudi uspešno prestala.

Spoznanje o bioloških starših

Februarja 1986 je takrat 18-letna Dawn prvič srečala svoje biološke starše. Čeprav je že dolgo vedela za posvojitev, pa je bila pretresena ob spoznanju, da so jo večkrat poskušali splaviti.

Njena biološka mama je zanosila v poznih šestdesetih letih preteklega stoletja, ko splav ni bil legaliziran, zunajzakonska nosečnost pa je bila zelo sramotna. Namesto da bi se s partnerjem soočila s slabimi odločitvami, sta poskusila povzročiti spontani splav.   

Dawn je izvedela, da sta večkrat skušala prekiniti nosečnost. Materina prijateljica, ki je bila medicinska sestra, ji je dala injekcije, ki bi povzročile splav, njen biološki oče pa je večkrat udaril po trebuhu svoje partnerke, da bi namerno prekinil nosečnost. Pozneje sta ozavestila strašne odločitve in prosila Dawn odpuščanja.

Odpustila je biološkim staršem, ki so se je hoteli znebiti že v trebuhu
Preberite še:

Sočutje namesto jeze

Pri tem pomembnem dejanju so bile pretreseni Dawn v veliko pomoč besede pokojne matere: “Imaš dva človeka, ki iščeta usmiljenje, bodi zelo previdna, kako se boš odzvala na to.” Svojo jezo in bolečino je preusmerila v sočutje do oseb, ki sta jo nameravali ubiti. “To je bila velika lekcija o odpuščanju in usmiljenju,” danes priznava Dawn in se hkrati zahvaljuje Bogu, ki ji je naklonil moč, da ji je uspelo predelati te težke stvari.

“Ne zgodi se vsak dan, da izveš, kako ti je nekdo skušal vzeti življenje sedem mesecev, ko si najbolj ranljiv. Vendar to spoznanje ni novo Bogu, našemu Stvarniku. Ves čas je vedel. Gre za njegovo usmiljenje, njegovo željo, da nam odpusti, kako ravnamo na tej zemlji.”

Danes Dawn pogosto pričuje o Božji ljubezni in o dogodkih, ki jih je prestala. Z možem, s katerim sta poročena 21 let, živi v Teksasu.

Tags:
odpuščanjeposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.