Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Voznik tovornjaka rešil otroka, udeleženega v prometni nesreči

shutterstock_519241105.jpg

Piyawat Nandeenopparit | Shutterstock

Katarina Berden - objavljeno 04/04/22

V trenutku in brez odlašanja se je odločil, da se bo ustavil in nudil pomoč

Na neki avtocesti v Južni Karolini je po poročanju WMBF News prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dva avtomobila.

Kmalu po nesreči je v tisto smer peljal tudi voznik tovornjaka Damien Rose. Bil je na poti na delovno mesto, da konča z delom za tisti dan, ko je v daljavi videl dim ter kmalu za tem dva razbita avtomobila.

V trenutku in brez odlašanja se je odločil, da bo ustavil in nudil pomoč, če bi jo kdorkoli potreboval. Stekel je proti avtomobiloma in zaslišal vpitje in ljudi, ki so omenjali otroka v avtomobilu.

“Vpili so: ‘Vzemi otroka, vzemi otroka’,” se dogodka spominja Damien.

In res je v enem izmed avtomobilov na zadnjih sedežih opazil otroka in ga izvlekel iz avtomobila. Otrok je bil poškodovan, iz ust mu je tekla kri.

Posnetek prikazuje Damiena, ki ustavi vozilo, odhiti na prizorišče nesreče in v naročju drži poškodovanega otroka.

Povedal je, da je poskušal iz drugega vozila prav tako rešiti enega od sopotnikov, vendar se vrata zaradi udarca ob trku niso mogla odpreti, zato je moral počakati na prihod reševalne ekipe.

Hvaležni družini, udeleženi v nesreči, sta se mu zahvalili za to, da se je ustavil in jim pomagal. “Dober občutek je, res je dober občutek,” je pripoved sklenil junak.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.