Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Nekdanja mis: “V posmrtnem življenju bom videla svojo sestro in očeta, vera mi daje to gotovost”

ELEONORA PEDRON

DELBO ANDREA | Shutterstock

Silvia Lucchetti - objavljeno 20/06/22

Mis Italije 2002, voditeljica in igralka je svojo zgodbo zapisala v knjigo. Njeno življenje sta zaznamovali dve hudi žalosti: "Zmožna sem živeti s svojimi bolečinami, zahvaljujoč podpori, ki mi jo daje vera"

Eleonora Pedron je bila pred kratkim gostja v programu Italian Stories na radijski postaji Rai1, ki ga je vodila Eleonora Daniele. Pripovedovala je o veliki bolečini zaradi dveh smrti, ki sta zaznamovali njen obstoj: smrti svoje sestre Nives in očeta leta 2022, obe pa sta se zgodili zaradi prometnih nesreč.

V teh tragičnih izkušnjah trpljenja je bila vera tista kljuka, za katero se je oprijela in o tem zapisala tudi v svoji knjigi: “To sem storil zate. Samo tisti, ki jih imate radi, lahko vrnejo luč v vaše življenje.” (Giunti)

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

“Moja vera mi je zelo pomagala”

“(…) Vera mi je zelo pomagala, ker mislim, da še ni vse končano, mislim, da jih bom še videla in to zahvaljujoč temu, v kar verjamem. Če ne bi verjela v nič, tega upanja verjetno ne bi imela. Dejansko gre več kot za upanje, gre za prepričanje.”

View this post on Instagram

A post shared by Eleonora Pedron (@eleonorapedron)

“Lahko živim s svojo bolečino zaradi podpore vere”

Intervju z nekdanjo lepotno kraljico (leta 2002 je osvojila naslov mis Italije) se je pojavil na katoliškem mediju Maria con te. Eleonora, stara 39, voditeljica, igralka ter mati Inés in Léona, je bralcem zaupala najintimnejši del sebe, odprla svoje srce spominom na otroštvo, radost in žalost ter vse to zapisala na papir.

“Ko so me prosili, naj napišem knjigo, se mi je zdelo najbolje, da svoje pričevanje postavim v službo drugim: s svojo bolečino lahko živim zaradi podpore vere.”

Smrt sestre in očeta

Stara je bila komaj devet let, ko je v prometni nesreči umrla njena starejša sestra Nives (15). V knjigi jo nagovarja neposredno, govori z njo, ji pove, kaj se dogaja v njenem življenju. Nato je leta 2002 umrl še njen oče. Med povratkom iz Milana, kjer je bila Eleonora na avdiciji, je avto, ki ga je vozil oče Adriano, zbil tovornjak. Ona se je rešila, njen oče ne. Preden je zapustil ta svet, je svojo hčerko še vprašal, ali je v redu. Zadnja in pretresljiva gesta očetovske ljubezni.

“Ko je moj oče umrl, sem čutila potrebo po tem, da se oklenem vere.”

Eleonora je bila animatorka v župniji

Eleonora Pedron je večkrat povedala, da je odraščala v lepi, zabavni, veseli družini, ki je nanjo prenašala krščanske vrednote.

“Starši so me že od mladih nog navajali, da sem praktik. Kot otrok je bilo veselje iti k maši ob nedeljah /…/ v moji župniji San Michele delle Badesse v provinci Padova. Bila sem animatorka in sodelovala na duhovnih vajah.”

“Jezus je prijatelj, ki je vedno prisoten”

Otrokoma, Inès se je rodila leta 2009, Léon pa naslednje leto, razlaga, da je “Jezus vedno prisoten prijatelj”.

“Za zdaj vidim, da me poslušata: predvsem deklica rada hodi k maši in rada moli. Pravkar je bila na duhovnem odmiku za birmo. Fant je malo bolj zadržan do molitve, vendar ga spomnim, da je ta zelo pomembna.”

Eleonora Pedron: Ob svojem 40. letu bom šla na Camino de Santiago

Za 40 let, ki jih bo praznovala julija, se je odločila, da si privošči posebno romanje: odpravila se bo na Camino de Santiago. Toda kraj srca, kamor se rada zateče k molitvi, je cerkev svetega Karla v kneževini Monako.

“Tam je kip Madonne, moj najljubši kotiček v katedrali, ker ko moram nekaj vprašati ali dobiti nasvet, se obrnem samo nanjo. Vidim jo kot mamo, za pogovor. Ona je posrednica mojih molitev med Zemljo in nebesi.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.