Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Čudovit video dvojčic, ki je ganil ves svet

Bliźniaczki Sofia i Sara Tobon

Instagram | @tobon_twins

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 16/06/22

Čeprav sta dekleti že nekoliko zrasli, sta si še vedno blizu

Že dolgo je znano, da dvojčke druži posebna vez. Pred časom je svet občudoval video dvojčic Sofie in Sarah Tobon, v katerem se očarljivi malčici objemata med spanjem. Ni slajšega prizora kot fotografija dveh otrok, ki mirno spita in se objemata.

In čeprav sta dekleti od takrat že nekoliko zrasli, sta si še vedno blizu.

Nasmeh in ljubeča gesta dvojčic

Dekleti so starši ujeli v fotoobjektiv med dremanjem. Na posnetku, objavljenem na Instagramu, vidimo, kako se dojenčici objemata in kako ena od njiju za trenutek odpre oči. Ko se zave, kje je, in se počuti varno, nežno objame svojo sestrico, se nasmehne in spet zaspi.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Sestrici, ki sta skupaj sobivali v maminem trebuhu, si po rojstvu še vedno želita biti blizu. Ta preprosta, naravna gesta kaže, da dojenčki že vedo, kaj pomeni biti povezan s svojimi brati in sestrami.

View this post on Instagram

A post shared by Twins Sara & Sofia Tobon (@tobon_twins)

Potujoči dvojčici

Video je bil posnet pred štirimi leti. Zdaj sta Sofia in Sara že dve veliki punci, ki pa sta si še vedno zelo blizu, tako kot takrat, ko sta bili stari le nekaj tednov. Skupaj s starši radi potujeta in sta že obiskali Italijo, Španijo in Grčijo.

Družina na spletu opisuje svoja potovanja: njihov Instagram račun, imenovan “Tobon Twins” (Tobonovi dvojčici), ima skoraj 20.000 sledilcev.

Dvojčki na kvadrat

Dvojčki se oblačijo podobno in imajo včasih enak tip osebnosti in podoben smisel za humor. Skupaj preživijo veliko časa in se ukvarjajo s podobnimi dejavnostmi.

V mestecu Twinsburg v ameriškem Ohiu vsako leto poteka Festival Twins Day. Na festival prihaja na tisoče dvojčkov iz Amerike in vsega sveta, da bi se spoznali in izmenjali izkušnje.

Pred štirimi leti sta se dvojčka Josh in Jeremy Slayers prav na tem festivalu poročila z dvojčicama Brittany in Briano. Mlada para sedaj živita v isti hiši. Nevesti in ženina so se srečali na istem dogodku leto prej. Fanta sta dvojčici celo zaprosila na dvojnem zmenku!

Nenavadne vezi dvojčkov

Znanstveniki pojasnjujejo, da se vez med dvojčki oblikuje že pred njihovim rojstvom. Že v maternici imajo sopotnika, zaradi tega je njihov odnos izjemen.

Večina dvojčkov si ne more predstavljati, kako je biti brez brata ali sestre.

Raziskovalec dvojčkov Guy Palyfair opisuje več eksperimentov, ki jih je opisal v svoji knjigi Twin Telepathy (Telepatija dvojčkov). Enega od dvojčkov je postavil v zvočno izolirano kabino. Drugi je bil v sobi, v katerem so merili njegov srčni utrip in dihanje.

Ko je dvojček v kabini pomočil svojo roko v vedro polno ledene vode, so meritve na drugem dvojčku prav tako pokazale spremembe pri bitju srca in dihanju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredilaVeronika Snoj.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.