Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Stevardesa je med letom takole pomirila jokajočega otroka

Aeromoça acalma bebê

@azullinhasaereas via Instagram

Ricardo Sanches - objavljeno 02/04/22

Potem ko je mama skušala pomiriti otroka, ga je stevardesa dvignila in ga pestovala, dokler ni zaspal

Dogodek se je zgodil na letalu, ki je bilo namenjeno v brazilsko mesto Cuiaba. Let je trajal eno uro. To je bilo tudi prvo potovanje za dveletnega Andreia in njegovo družino. Takoj ko je letalo vzletelo, se je malček zelo razburil, ni dovolil pripeti varnostnega pasu in je začel močno jokati.

Nič ga ni moglo pomiriti. Ko je stevardesa videla obup otroka in njegovih staršev, se je odločila pomagati.

Malčku je ponudila vrečko nalepk, da se je z njimi igral. Ampak to ni bilo dovolj. Nato je stevardesa v kretnji empatije in ljubezni prosila za dovoljenje, da otroka prime v naročje, mu ponudila svoj objem in ga zibala v svojem naročju. Rezultat: otrok je nehal jokati in je celo zaspal v stevardesinem naročju.

Neki pastor, ki je bil na letu, je vse dogajanje posnel in objavil na družbenih omrežjih.

View this post on Instagram

A post shared by Azul Linhas Aéreas (@azulinhasaereas)

V intervjuju za TV Globo je dečkov oče povedal: “Zelo sem bil ganjen, ko sem videl, kako je stevardesa pokazala ljubezen in naklonjenost do njega.”

Dečkovo mamo, ki je bila prav tako na letalu, je ganil sočuten odnos stevardese. “To je bilo naše prvo potovanje z letalom in nismo vedeli, kaj naj storimo, da bi nehal jokati. Ko je prišla do nas, sem začutila globoko olajšanje, da nam je nekdo pomagal.”

“Potrebujemo več ljudi na svetu, kot je ta stevardesa, ljudi, ki jih vodi srce,” je nekdo zapisal ob objavi videa. Drugi komentar se je glasil: “Ta video mi je ogrel srce in me prepričal, da na tem svetu še obstajajo dobri ljudje in da še obstaja upanje.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.