Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Oče z Downovim sindromom je z vztrajnostjo in ljubeznijo vzgojil sina zobozdravnika

sewdrtfzuiopsd.png

@saderissa | Instagram

Katarina Berden - objavljeno 31/03/22

"Zdi se mi, da bi bil veliko manj navdušen nad življenjem in veliko manj strasten do tega, kar počnem, če ne bi imel tako posebnega očeta"

O Downovem sindromu kroži kar nekaj stereotipov, za katere je dokazano, da ne držijo. Eden teh je tudi, da posamezniki z Downovim sindromom ne morejo imeti otrok.

Dokaz, da je to mogoče, je tudi Jad Issa, Sirec z Downovim sindromom, ki ima skupaj s svojo dolgoletno ženo sina Saderja. Jadu pa ni uspelo le to, da ima otroka, ampak tudi, da je svojega sina z veliko mero ljubezni vzgojil v dobrega človeka in mu omogočil, da je postal zobozdravnik.

Ves čas je varčeval za prihodnost svojega sina

Kot poroča My Modern Met, je Jad svojo ženo spoznal, ko je kot mlad začel delati v mlinu v bližini svojega doma. Zaljubila sta se, se poročila in kmalu se jima je rodil Sader. Jad se je odločil, da bo svojemu sinu zagotovil najboljše možno življenje. Z ženo sta mu bila ves čas naklonjena in mu zagotavljala najrazličnejše priložnosti.

Začel je varčevati denar za fakulteto in ob tem ves čas ljubeče skrbel za sina. Skupaj sta se veliko igrala in preživljala skupni čas. Poleg tega jim je pomagala tudi lokalna skupnost, kjer je bil Jad vsem dobro poznan.

https://www.instagram.com/p/B_4oTwNFoWm/

Odraščanje ob očetu z Downovim sindromom je Saderja navdihnilo, da je dosegel svoje sanje in je družini v ponos.

“Zdi se mi, da bi bil veliko manj navdušen nad življenjem in veliko manj strasten do tega, kar počnem, če ne bi imel tako posebnega očeta,” je povedal Sader, ki je zobozdravnik.

Njegov oče je izjemno ponosen in vsem ljudem rad pove, da je njegov sin zobozdravnik. Tudi Sader je zelo ponosen na svojega očeta, ker ga je vzgojil, mu pokazal prave vrednote in mu omogočil študij, ki si ga je želel. Kot je povedal, je bil vedno njegova največja podpora, ko jo je potreboval.

Spodnji video je nastal v času, ko je Sader še študiral.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.