Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Potem ko sta posvojila deklico, so jima na letalu pripravili prisrčen sprejem

DUSTIN AND CAREN MOORE

Dustin Moore, MS, RD | Twitter | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 27/02/20

Srčna gesta kabinskega osebja je novopečene starše spodbudila ravno v trenutku, ko so to najbolj potrebovali

Let z letalom je lahko za marsikoga zelo stresen, še posebej če potuje z dojenčkom. Ko sta se Dustin in Caren Moore z osem dni staro posvojeno dojenčico odpeljala z enega od letališč v Koloradu nazaj v Kalifornijo, je bilo potovanje brez dvoma naporno, obenem pa polno čustev za novopečena mamo in očeta. Zakonca si bosta prvi let z otrokom zapomnila še bolj, saj so jima na letalu pripravili ganljivo dobrodošlico.


VAUGHAN

Preberite še:
Oče, ki je kupil šest letalskih vozovnic, da bi božič preživel s hčerko

Prvo potovanje v novo življenje

Novopečeni očka je na Twitterju delil družinsko zgodbo in čudovito gesto, ki jo je zanje pripravilo kabinsko osebje, pomagali pa so jim potniki, ko so slišali za posebno potovanje malčice. Potem ko je svoje sporočilo začel z besedami, kakšen težaven teden je, se je Dustin odločil, da bo delil zgodbo o njihovem poletu pred nekaj meseci, s katero je na družabna omrežja želel prinesti kanček pozitivnosti.

Novembra lani so pristojni skrbniki deklice ugotovili, da je pripravljena na prvo potovanje. Med letom je očka malčico odnesel v zadnji del letala, kjer mu je stevardesa Jenny pripravila prostor, da bi jo lahko v miru previl. Medtem ko se je posvečal hčerki, ga je zaposlena vprašala, kako to, da potuje s tako majhnim dojenčkom. Dustin ji je na kratko povedal o posvojitvi in stevardesa mu je čestitala ter se mu zahvalila, da ji je zaupal zgodbo.


ADOPTION SAINTS

Preberite še:
15 rejencev in posvojiteljev, ki so postali svetniki

60 prtičkov s sporočili

Ko se je Dustin z malčico v naročju znova usedel na sedež poleg žene, ju je prišel pozdravit še en član letalske posadke, Bobby, in jima čestital za novo družinsko članico. Potem so tudi preostali potniki na letalu slišali posebno obvestilo, s katerim so pozdravili posebno gostjo na krovu. Potnike na letalu je novica razveselila in družini so gromko zaploskali.

Kabinsko osebje je nato potnikom izročilo pisala in prtičke, da bi staršem za spodbudo napisali modrosti, ki jima bodo pomagale pri krmarjenju v novi vlogi. Jenny in Bobby sta jima prinesla približno 60 prtičkov s sporočili. Dustin je pozneje izvedel, da so tudi Jenny in Bobbyja, ki sta mož in žena, s podobno gesto pozdravili v času njunega poročnega potovanja, to pa sta želela prenesti naprej.


BARKEY FAMILY

Preberite še:
Posvojitev, ki je 11-letnemu dečku spremenila življenje

Dustin je zapisal, da ti popolni neznanci niso poznali razburljivega čustvenega stanja dveh, ki sta po devetih letih dočakala prvega otroka. Starši, ki so se čutili prestrašeni, a odločni v svoji novi vlogi … Zapisi so jima dali moči, da bosta malčico vzljubila še bolj.

Par je v prvih mesecih že lahko uporabil nekaj nasvetov, ki segajo od praktičnega “drug drugemu masirajta stopala in masirajta otrokova stopala” do bolj čustvenega “vsak dan se zbudita in glejta na svojo čudovito hčerko kot na najdragocenejše in najbolj cenjeno darilo, ki vama ga je dal Bog”.

Vse prtičke so starši shranili v dekličino spominsko knjigo, da bo v prihodnosti imela dokaz, kako močno so se njenega prihoda razveselili tudi popolni neznanci.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


GRADUATED

Preberite še:
Obsedenost s tem, česar nimamo, zaslepi


WEDDING

Preberite še:
Poročite se, preden se zaljubite!


WEB 3 BENJAMIN SITER DRUŽINA

Preberite še:
“Pravijo, da se moški ne spremeni. Ni res! Jaz se spreminjam”

Tags:
starševstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.