Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Daroval je 1000 evrov, da bi rešil življenje neznanemu dečku, sam pa izgubil bitko z boleznijo

269675620_10158945297767183_5114071476032700035_n.jpg

@WalesOnline | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 17/02/22

Sedaj že pokojni 19-letnik je daroval več kot 1000 evrov, da bi neznanemu šestletniku omogočil zdravljenje

Kot poroča Daily Mail, je 19-letni Rhys Langford leta 2020 zbolel za osteosarkomom, kostnim rakom. Ko je pred časom prestal operacijo in cikel kemoterapij, je izvedel za Jacoba Jonesa.

Jacob Jones je šestletni deček, ki so mu leta 2017 odkrili nevroblastom. Leta 2019 so mu zdravniki sporočili, da je raka premagal, vendar so mu konec leta 2021 znova odkrili raka na jetrih.

“Zame ne morejo več ničesar storiti”

V istem obdobju je Rhys izvedel, da je njegova bolezen, za katero je mislil, da jo bo premagal, neozdravljiva. Odločil se je, da bo denar, ki so ga zbirali za njegovo zdravljenje, daroval nekomu, ki ga potrebuje bolj kot on.

Izvedel je za zgodbo šestletnega Jacoba in se odločil, da mu bo podaril več kot 1000 evrov svojih prihrankov. Svoji mami je povedal:

“Mami, rad bi mu daroval nekaj denarja. Star je šest let in bolan je že od svojega drugega leta. Presrečen bi bil, če bi ga lahko nekdo rešil.”

Na spletno stran, kjer poteka akcija zbiranja sredstev za malega Jacoba, je zapisal:

Vem, da zame ne morejo storiti ničesar več, ampak ena mojih zadnjih želja je, da bi lahko pomagal Jacobu, da bo premagal to kruto bolezen. Vem, kaj terapije in zdravila naredijo telesu. Pravi pekel!

Mama je ob tej priložnosti zapisala: “Strta sva, ker izgubljava svojega sina, vendar kipiva od ponosa, ker kljub svoji diagnozi misli na druge ljudi.”

Rhys je izgubil bitko z rakom

Pred nekaj dnevi, 8. februarja, je Rhys izgubil bitko s težko boleznijo. Mama Catherine je na svojem profilu na Facebooku zapisala:

“Moj bojevnik, moj junak, moj sin, moj otročiček je izgubil bitko. Odložil je svoj meč in mirno umrl na svojem domu, obkrožen s svojo družino. […] Naša srca so strta in moje življenje ne bo nikoli več enako, saj je umrl tudi del mene. Bojeval je dolg in težek boj.”

Oglasili so se tudi Jacobovi starši: “Jacobov junak Rhys je na žalost umrl, naše misli so v teh težkih časih z njegovo družino. Rhys, leti visoko, vsi smo tako zelo ponosni nate in hvaležni za to, kar si naredil za našega Jacoba.”

Tags:
bolezenraksmrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.