Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V znak podpore prijatelju z rakom si je lase obril tudi sam

BARBER

Reprodução / Instagram

Ricardo Sanches - objavljeno 12/02/22

Ganljiv prikaz prijateljstva in empatije!

Brivec Martin Netfali iz Španije ima raka in je pred kratkim začel z zdravljenjem. Pred začetkom kemoterapije se je fant odločil, da poišče nekoga, ki mu bo obril glavo.

Ko ga je prijatelj, prav tako brivec, obril, mu je na prav poseben način izkazal empatijo in solidarnost. V posnetku kar naenkrat neha briti lase svojega prijatelja in preide na svoje lase. Martin se nato razjoka, ko mu prijatelj reče: “Nisi sam.”

Videoposnetek, ki prikazuje to plemenito gesto, je nedavno postal viralen na spletu.

View this post on Instagram

A post shared by Neftali Martin (@neftabarber)

Dogodek se je zgodil v Španiji. V intervjuju za časnik Mirror je Martin Netfali, fant z rakom na limfnem sistemu, povedal, da je šel v brivnico svojega prijatelja Joela Ortege Gonzáleza in se odločil posneti trenutek, ko se bo obril. Ni pa pričakoval čustvenega dejanja svojega kolega.

Posnetek so delili tudi na spletni strani brivnice, kjer so zapisali: “Z vami želimo prehoditi to pot, kot vedno. Želimo pokazati, kaj je pravo prijateljstvo, saj smo vsi eno.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
rak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.