Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Božja beseda je živa in dejavna tudi danes

6-1-1.jpg

Tomaž Rihtar

Helena Rozman - objavljeno 02/02/22

Vse je šlo mimo kot nevihta

Moja pot z besedo Svetega pisma se je začela ob birmi. Kot dobro vzgojeni punci iz verne družine se mi je zdelo žalostno, da nekateri moji sovrstniki ugajajo staršem in so del Cerkve, ker so taka pričakovanja drugih. Jaz pa sem trmasto sklenila, da tega konca pri meni ne bo. Začela sem s Svetim pismom, ki sem ga dobila kot darilo ob birmi. Tako nisem več sedela le pri nogah različnih vernikov, ampak sem sedla k Jezusovim, še bližje, najbližje.

Zakaj torej zaupam Svetemu pismu in kako me Beseda poživlja na praktičen način?

Sveto pismo vse od Prve Mojzesove knjige do Razodetja vsebuje resnico. Mnoga dejstva in življenja apostolov so zgodovinsko dokazana, tudi Jezusovo, mnoge artefakte in zgodovinske dokumente lahko povežemo z resničnostjo knjig Svetega pisma. Pisma so pisana v hebrejščini, aramejščini in grščini, ampak do danes jim te knjige ni uspelo iztrebiti, nastajajo novi prevodi in izdaje, kljub mnogim požigom in neuspelim poskusom, da je kristjani ne bi več brali. Bog poskrbi, da nam še vedno lahko govori tudi po Pismih. To je njegovo največje ljubezensko pismo celemu človeštvu.

Berite Sveto pismo v tišini, poslušajte in ostanite potrpežljivi

Zato rada vsako jutro sedim ob Božji besedi, si kaj podčrtam in iščem ter poslušam, kaj v tistem dnevu želi Gospod. Noro dobro je tudi to, da prek iste Besede Bog pokaže drugačne poudarke za trenutno življenje. Vam poskusim predstaviti konkretno …

Žal sem kar dvakrat v življenju dobila diagnozo: rak. Najprej rak dojke. Takrat sem v času zdravljenja brala tudi Jobovo knjigo, ker sem želela izluščiti, kako je Gospod vodil Joba skozi preizkušnjo. Toda opazila sem bolj to, kaj je Gospod govoril Jobu, kako ga je ščitil pred satanom in mu obljubil, da bo še smeh na njegovih ustnicah (Job 8,21). Ne le to, celo njegova prejšnja sreča se bo zdela majhna v primerjavi s sedanjo, ki bo silno narasla (Job 8,7) …

To se mi je zdela močna obljuba prav zame. V tistem trenutku jo je Bog obljubil meni in jo pozneje izpolnil. Lani pa sem se soočila z diagnozo raka črevesja. Spet sem posegla po Jobovi knjigi v upanju, da se bom spomnila na obljube, ki so mi bile dane, prejela pa sem povsem druge poudarke. Jezus mi je prek vrstic skušal pokazati nekaj o nevihti, saj se je hkrati z mojim branjem uskladila tudi slavljenjska pesem o nevihti. Požirala sem 36. in 37. poglavje, začele so mi teči solze, saj sem razumela Vsemogočnega, da moja nevihta šele prihaja.

No, v resnici mi je želel sporočiti, da je vse tole z rakom šlo mimo kot nevihta, ki pride in kmalu tudi mine. Prav neverjetno je bilo! “Bog čudovito grmi s svojim glasom, dela velike reči, ki jih ne razumemo” (Job 37,5).

Tisti, ki ste to kdaj doživeli, boste razumeli, nekateri me boste popredalčkali med nore, morda pa koga spodbudim, da se tudi sam loti življenja skozi Besedo. Če se želite tudi vi zaljubiti v Vsemogočnega, ki je vse ustvaril, če želite vedeti, kaj lahko njegova Ljubezen naredi v vašem življenju, potem se morda pridružite kakšni svetopisemski skupini, predvsem pa si v vsakem dnevu vzemite čas in v tišini berite Sveto pismo, poslušajte in ostanite potrpežljivi.

Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina, letnik 71, številka 3.

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.