Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

11-letni junak iz požara rešil štiri sorojence

SIMS FAMILY

Hannah Sims | GoFundMe | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 06/01/22

Veliki brat je ravnal zelo pogumno in je poskrbel, da ni nikogar pozabil v hiši

Ko je v družinski kuhinji Brodyja Simsa izbruhnil požar, je 11-letnik hitro razmišljal in upošteval nasvet svojih staršev, naj najprej poskrbi za varnost svojih mlajših bratcev in sestric.

“Mama in očka sta nam vedno govorila, naj v primeru požara zgrabimo drug drugega, odhitimo iz hiše in pokličemo gasilce,” je deček pojasnil v pogovoru za medije. In, hvala Bogu, Brody si je ta navodila zelo natančno zapomnil! Posebej občudovanja vredno pa je, da je veliki brat zmogel upoštevati ta nasvet v okoliščinah, ki so morale biti izredno zastrašujoče.

Ko je zagorelo, “je bilo povsod videti le dim,” je pojasnil Brody. Povsem neverjetno je, da mu je uspelo vse štiri sorojence pospremiti iz gorečega doma, potem ko je najprej moral najti dveletnega bratca, ki je spal v svoji sobici v zadnjem delu hiše, kot je za medije pojasnila teta Simsovih otrok, Hannah Sims.

“Jokal sem in glasno klical bratca po imenu … storil sem to, kar bi storil vsak starejši brat,” je mladi junak spregovoril o svoji izkušnji. In medtem ko je pridno skrbel, da so se res vsi umaknili na varno, je njegova mlajša sestrica poklicala dežurne gasilce.

Mati otrok, Kimberly Sims, ki je v času, ko je izbruhnil požar, ni bilo doma, je ogenj opisala kot “skrajno nenavaden” in dodala: “Resnično sem hvaležna, da sva z možem otroke naučila, kaj morajo storiti v primeru požara in drugih podobnih nesreč. Izjemno ponosna sva nanje.”

Večina družinskega imetja je bila v požaru žal uničena, vključno z otroškimi igračami in oblačili, pa tudi vojaškimi odlikovanji družinskega očeta. Teta otrok je odprla spletno stran, na kateri zbirajo denarno podporo družini, da bi jim malce polepšali prihodnost.

Zgodba družine, ki ji je nesreča sicer povzročila velikansko gmotno škodo, znova dokazuje, kako močne so vezi med sorojenci. Brodyjevi bratje in sestre bodo gotovo vse življenje občudovali starejšega brata, ki je zanje resničen junak, še toliko večji po pogumnem dejanju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.