Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 27. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Osebne zgodbe gasilcev: od poklicnih do dam in duhovnikov

gasilci zbirni

Lojze Grčman - Katarina Berden - objavljeno 26/10/21

Če ste morda zamudili kak naš članek o gasilcih ... Tule je priložnost, da to nadoknadite
“Nikoli ne bom pozabila tistega občutka, ko je prvič zapiskal pozivnik. Najprej sem potrebovala nekaj sekund, da sem sploh dojela, kaj se dogaja, in potem kar malo brezglavo odhitela na intervencijo. Ker je bilo na začetku poletja, nisem imela obutih nogavic, kar je bila lekcija za vse prihodnje intervencije, saj na koncu 17-urnega posredovanja nisem mogla prešteti vseh žuljev.”

To so spomini Špele, ene naših gostij v seriji člankov, ki smo jih v oktobru, mesecu požarne varnosti, pripravili skupaj s spletnim portalom Družine. Z odstiranjem osebnih zgodb gasilk in gasilcev smo želeli še podčrtati vso plemenitost tistih, ki ne glede na čas dneva, stopnjo nevarnosti in zasebne okoliščine v času nesreče nemudoma pograbijo opremo in odhitijo na pomoč.

Še nekaj njihovih misli najdete v grafikah. Vse povezave do gasilskih zgodb pa na dnu članka.

Naj na te plemenite može in dekleta, žene in fante ne mislimo le oktobra, ampak tudi tedaj, ko bodo potrebovali našo podporo – gmotno, moralno in molitveno. Hvala vam, cenjeni gasilke in gasilci!

Tags:
gasilci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.