Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Srčni zdravnik: pokopal je njunega sinčka, potem pa se ob rojstvu njune hčerkice razjokal od sreče

242371667_10103303197248487_1269962869469101994_n.jpg

@Dana Proto Romano | Facebook

Tina Martinec Selan - objavljeno 30/12/21

"Ob nama je jokal, ko je umrl najin novorojeni sin, nato pa se razjokal od sreče, ko se nama je rodila hčerkica"


Zakonca Dana in Dan iz ZDA sta leta 2019 na tragičen način izgubila sinčka. Med nosečnostjo se je izkazalo, da se v fantkovem telesu kopiči preveč tekočine, a pravi šok je nastopil po rojstvu.

Novorojenčka Juliana so takoj po porodu odpeljali na oddelek za intenzivno nego, kjer so ga priklopili na številne aparature, da bi mu pomagali. Rodil se je s prirojenim edemom (hydrops fetalis).

Kljub vsem naporom ga niso mogli ohraniti pri življenju

Zdravnik McPadden, ki je bil takrat dežuren, se je na vse načine trudil, da bi novorojenčku pomagal in ga ohranil pri življenju. Ker pa je edem zavzemal tako velik delež njegovega telesa, mu ni bilo moč pomagati.

36 ur po porodu sta skrušena starša stala ob bolniški posteljici pravkar rojenega, a že mrtvega sinčka in na vso moč jokala. Tudi zdravnik McPadden se je bridko razjokal z njima.

Čutil je posebno vez s starši in njihovo družino. Udeležil se je Julianovega pogreba, nato pa se močno zavzel za Dana in Dano ter za njun tragični primer. Vsak dan ju je klical, da je preveril, kako se njuna družina (imata tudi dva starejša fantka) sooča z izgubo.

Poskrbel je za številne dodatne medicinske preiskave, da bi osvetlili, zakaj je v primeru Danine tretje nosečnosti prišlo do tega stanja, ki je povzročilo novorojenčkovo smrt.

Nosečnost po žalovanju

Dve leti po tem dogodku je bila Dana znova noseča, tokrat s punčko. V enem izmed iskrenih zapisov o svoji zgodbi je zapisala:

“Kako je videti nosečnost po tem, ko si moral pokopati svojega dojenčka? Dojenčkovi sobi se bojiš reči dojenčkova soba, ampak jo imenuješ samo rezervna spalnica, ker te je groza, da bi še enkrat ostala prazna. Kupiš košaro in previjalno mizo, ampak ju pustiš v škatli, dokler se dojenček ne rodi. Kupiš odejico z imenom novorojenčka in hkrati pomisliš na to, da če spet umre, bo v njej tudi pokopan.

Ne poveš za nosečnost na svojih socialnih omrežjih, dokler ne rodiš, zato da ne bi bilo treba znova ponavljati svoje grozne zgodbe celemu svetu, če bi se dojenčku spet kaj primerilo. Starejšim otrokom ne poveš za nosečnost, dokler nimaš že res ogromnega trebuha, zato da jih obvaruješ pred vnovično izgubo bratca ali sestrice …”

Solze sreče ob majhni rožnati štručki

Četrta Danina nosečnost pa je potekala normalno in zdravo, tako da se je letos jeseni rodila hčerkica Olivia. Presrečna Dana in Dan pa sta na ta dan dočakala še eno darilo.

V ogromni bolnišnici je Dan na hodnikih povsem slučajno naletel na zdravnika McPaddena, ki je presenečeno izvedel, da se jima je pravkar rodila zdrava punčka. Odhitel je v porodno sobo, kjer je prijel v roke malo Olivio in se razjokal od sreče.

Obujali so spomine na dan, ko je umrl mali Julian, in se hkrati polni hvaležnosti zahvaljevali, da je tokratni dan poln radosti, da je punčka Olivia velika in zdrava.

Tags:
nosečnostotrocismrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.