Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Potem ko ji je sinček umrl tri ure po rojstvu, je donirala 15 litrov mleka novorojenčkom v stiski

mother breastfeeding newborn baby

By HTeam | Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Tina Martinec Selan - objavljeno 29/11/19

Neverjetna moč in odločenost mamice, ki ji je umrl sinček, da pomaga novorojenčkom v stiski

Sierra Strangfeld je pričakovala svojega drugega otroka in se veselila, da ga bo lahko dojila …

Potem pa je julija na pregledu izvedela, da ima njen otrok genetsko napako, trisomijo 18 ali Edwardsov sindrom. Otroci s to genetsko napako v polovici primerov ne preživijo prvega tedna življenja, rodijo pa se s številnimi motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Sierra in njen mož sta se odločila, da otroka obdržita.




Preberite še:
Rojena za večnost: mala svetnica Elena

Tri ure preživela s sinčkom, preden je zaspal

Ko se je Samuel v začetku septembra rodil, sta naročila posebno družinsko fotografiranje v porodni sobi. Fotografije, ki so takrat nastale, so jima v tolažbo in ju spominjajo, da “trenutki po njegovem rojstvu niso bili samo žalostni,” kot je napisala Sierra na svojem Facebook profilu.

Tri ure sta lahko držala, občudovala in objemala svojega sinčka, preden je za vedno zaspal.


CATERINA MORELLI

Preberite še:
Ob nosečnosti so ji odkrili še tumor: pravo veselje je Caterina doživela, ko je sprejela življenje

“Če ne morem rešiti sinovega življenja, lahko morda rešim življenje kakšnemu drugemu novorojenčku”

Marsikdo bi se ob tragičnem dogodku predal žalovanju in malodušju, Sierra pa je sprejela izjemno pogumno in srčno odločitev. Še pred Samuelovo smrtjo si je rekla: “Odločila sem se, da bom črpala mleko in ga podarila novorojenčkom v stiski. Tudi moja hčerka je prve pol leta svojega življenja prejemala donirano mleko. Nisem mogla rešiti Samuelovega življenja, morda pa lahko rešim življenje kakšnemu drugemu novorojenčku.”


KARMIENIE PIERSIĄ

Preberite še:
Dojenje je lahko zelo lepo, lahko pa tudi zelo težko

Po 63 dneh črpanja podarila 15 litrov svojega mleka

Črpanje mleka je zelo težko opravilo, kar vejo vse mamice, ki so to kdaj počele. Zahtevno je tako s telesnega kot tudi s psihološkega vidika. Zato je odločitev Sierre, ki si je mleko črpala za dober namen, vredna še toliko večjega čudenja in občudovanja.

Plemenito dejanje je od nje zahtevalo, da je črpala svoje mleko kar 63 dni po smrti svojega sina. Sierra se je med črpanjem soočala z različnimi težkimi občutki. “Včasih sem se jezno spraševala, zakaj imam toliko mleka, če pa nimam dojenčka, ki bi ga potreboval. Spraševala sem se, zakaj se zbujam sredi noči, da bi črpala mleko. Vendar sem prek tega, da sem črpala mleko nekajkrat na dan in ponoči, čutila neko povezanost z mojim Samuelom. Upam, da je ponosen name.”

Sierra je na predvideni datum poroda, ko bi se moral roditi njen dojenček, če bi bil zdrav, oddelkom za intenzivno nego nedonošenčkov donirala skoraj 15 litrov svojega mleka. “Ko sem nosila mleko po hodnikih bolnišnice, sem čutila, da je tudi ta korak del mojega zdravljenja,” pravi Sierra. “Vem, da je bil Samuel tam z mano.”


LUKA OVEN

Preberite še:
Od materinskega doma do mikrofona: “Hvaležen za vse dobre ljudi”


PORANEK Z DZIEĆMI

Preberite še:
Zakaj je prvih 30 minut v dnevu najpomembnejših


BLACK FRIDAY

Preberite še:
Kaj moramo vedeti o črnem petku

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.