Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Naj vam božično vzdušje podaljša pesem mamice, ki pričakuje 13. otroka

mija cerar

Zajem zaslona

Lojze Grčman - objavljeno 27/12/21

Mama in babica za poklon

Božič je tako velik praznik, da se s 25. decembrom seveda ne “konča”, ampak skozi božično osmino odmeva do praznika Marije, svete Božje matere. Naj k ohranjanju božičnega vzdušja pripomore tudi pesem, ki jo je posnela Mija Cerar.

Zveni znano? Seveda. Z gospo Mijo smo napravili intervju poleti, ko je med drugim dejala: “Kdo bi si mislil, da bom jaz, ki sem bila kot otrok ves čas po bolnicah, blagoslovljena z 12 otroki.” Od takrat še je nekaj spremenilo – z možem sta v veselem pričakovanju še 13. otroka. Je pa tudi že babica, ki je zelo dejavna. Ena od njenih velikih ljubezni je tudi glasba.

Misel na tiste, ki so na obrobju

“Ta pesem nas v teh težkih časih opozori, kako pomembna je dobrota, nesebična ljubezen in pomoč vsem bolnim, izdanim, osamljenim,” je zapisala ob svojem petem singlu z naslovom Blagoslovljen božič.

“Vse delamo skupaj”

“Res je, da ne kompliciram, vse poenostavim, prepustim se toku dneva. Vse delamo skupaj, kot smo včasih z že odraslimi otroki: pečemo, kuhamo, pojemo, gremo na sprehod. Zvečer preberem pravljico najprej najmlajšim, preostalim pa malo pozneje,” je med drugim o svojem družinskem življenju dejala v pogovoru za Aleteio.

Tule pa je še nekaj fotografij, ki vam bodo pričarale njen vsakdanjik.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.