Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Osemčlanska družina zapela v oddaji talentov in z nastopom navdušila

Famille-Lefevre-2.jpg

Lou BRETON / M6

Urška Kolenc - objavljeno 10/12/20

Pričujejo z glasbo

V 15. sezoni francoske oddaje Francija ima neverjeten talent je s svojimi navdušila osemčlanska družina Lefèvre iz Versaillesa.

Če so bili člani žirije na začetku morda še nekoliko zadržani glede njihovega izbora pesmi, pa jih je gotovo presunila odlična vokalna izvedba. Zablestel je predvsem najmlajši član družine, sedemletni Raphaël.

Družina, ki ji je še posebej blizu sakralna glasba, je presenetila z accapello Pulchra es, delom svete glasbe sodobnega norveškega skladatelja in pianista Oleja Gjeila. Njihov nastop na avdiciji si lahko ogledate v videu.


BRITAIN'S GOT TALENT

Preberite še:
Duhovnik nastopil v oddaji talentov in pustil vse odprtih ust




Preberite še:
Navdihujoč video plesalcev z Downovim sindromom, ki so navdušili na talentih

Prvič zapeli med družinsko molitvijo

Zakonca Anne in Gabriel, ki prepevata že od nekdaj, sta svojo pevsko strast prenesla na svojih šest otrok, ki so stari med 7 in 21 let. Ideja, da bi se prijavili na šov različnih talentov, ni prišla sama od sebe, se jim je pa to zdela odlična priložnost za družinsko pričevanje. “Pojemo o svetem, ker je to naša stvar. Izbrali smo nekaj, kar predstavlja našo identiteto in je dostopno širši javnosti.”

Z večglasnim petjem so najprej začeli pri molitvi v družinskem krogu, pozneje pa so s svojim petjem bogatili tudi bogoslužja v domači župniji. Leta 2017 so priredili prvi samostojni koncert. Njihov sakralni glasbeni repertoar je pester, saj radi preizkušajo različne sloge. Težav jim ne povzroča niti petje v latinščini.

Pred dnevi so zopet navdušili z nastopom in si ob stoječih ovacijah občinstva in žirije prislužili pot v finale tekmovanja.


PRAY

Preberite še:
Kako bi morali moliti očenaš


SAD CHILD

Preberite še:
8 načinov za pomoč otrokom, če jih vrstniki zbadajo zaradi njihove vere




Preberite še:
“Smo samo ljudje in ni treba od sebe zahtevati popolnosti – tudi Bog je ne”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.